ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια, πανελλήνια ρεκόρ και όρια για το Κατάρ

Παγκόσμια, πανελλήνια ρεκόρ και όρια για το Κατάρ

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, επτά πανελλήνια και τέσσερα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ (22-31 Οκτωβρίου), ήταν ο απολογισμός της ημερίδας στίβου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ένα παγκόσμιο ρεκόρ, επτά πανελλήνια και τέσσερα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ (22-31 Οκτωβρίου), ήταν ο απολογισμός της ημερίδας στίβου που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Το παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε η Κατερίνα Ελατίφ στο μήκος κατηγορίας 35 με 2 μέτρα 53 εκατοστά, ενώ τα πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι Κατερίνα Σμαραγδή στα 100μ. (47) με 13.49, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100μ. (42-47 Νερατζούλης, Κουτούλιας, Βέλτσι, Κάπελλας) με 48.36, Οδυσσέας Μουλάς στο μήκος (37) με 5.30μ., Ευάγγελος Καναβός στο τριπλούν (20) με 12.71μ., Αγίμ-Δημήτριος Δομγιόνι στο ακόντιο (57) με 32.63μ. και Δημήτρης Σενικίδης στη σφαίρα (20) με 15.09μ. Ο τελευταίος έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, όπως και οι Νίκος Γονιός στην Κορίνα (32), Κωνσταντίνος Καμάρας στο μήκος (38) και Ιωάννης Καλαϊτζής στο τριπλούν (20).

"Η ημερίδα του ΟΑΚΑ έδωσε την ευκαιρία σε ακόμη μερικούς αθλητές να πιάσουν το όριο για το Κατάρ, την σπουδαιότερη αγωνιστική εκδήλωση του στίβου μέσα στο 2015. Στη διοργάνωση του Οκτωβρίου, ο ελληνικός στίβος θα εκπροσωπηθεί με την καλύτερη δυνατή ομάδα, με στόχο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις. Μην ξεχνάμε ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ, γίνεται με φόντο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου κι εκεί θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Σύμμαχό μας στην προσπάθεια που γίνεται ενόψει Κατάρ και φυσικά ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων, έχουμε το μέγα χορηγό μας, την ΟΠΑΠ. Χάρη στη συνεχή υποστήριξη της ΟΠΑΠ είναι εφικτή η προετοιμασία και συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών μας στις μεγάλες διεθνείς αθλητικές συναντήσεις και φυσικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Έχω πει ξανά, ότι εάν δεν υπήρχε η συμβολή της ΟΠΑΠ, η ομάδα πολύ δύσκολα θα είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο το 2012. Τους ευχαριστούμε τη βοήθειά τους", είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.

O Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό κατηγορίας 54, για μια ακόμη φορά μέσα στη χρονιά κατάφερε να ξεπεράσει τα 29 μέτρα. Κατετάγη πρώτος με 29.04 (σ.σ. 29.54 το ρεκόρ κόσμου) και έδωσε υποσχέσεις για το Κατάρ αλλά και για το Ρίο.

"Με τη σωστή προετοιμασία έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου πλέον νοιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου. Στην ημερίδα του ΟΑΚΑ, δεν περίμενα ότι θα είχα μια βολή πάνω από τα 29 μέτρα, όμως τελικά ήρθε και είμαι χαρούμενος αφού βρισκόμαστε λίγο πριν από το Κατάρ. Εκεί, με τη βοήθεια του Θεού θα ήθελα να βρεθώ στο βάθρο των νικητών, ώστε με ανανεωμένη ψυχολογία ν`αρχίσω την προετοιμασία μου ενόψει Ρίο. Οι συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, όμως χάρη στη βοήθεια των χορηγών μας και ιδιαίτερα της ΟΠΑΠ που επιλέγει να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του αθλητισμού ατόμων με αναπηρίες, μπορούμε να ελπίζουμε σε νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος", είπε ο "χάλκινος" Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου.

Να σημειωθεί πως η οριστικοποίηση της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Κατάρ θα γίνει μετά την έγκρισή της από το ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, πιθανότατα την μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ