ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην τελετή έναρξης

Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην τελετή έναρξης

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τρεις στιγμές που συγκλόνισαν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών ανέδειξε την κουλτούρα των Βραζιλιάνων, με πολύ μουσική, κέφι και φυσικά πολύ χορό, ενώ είχε ως κεντρικό μήνυμα πως "η καρδιά δεν έχει όρια". Υπήρξαν όμως τρεις στιγμές που ξεχώρισαν.

Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην τελετή έναρξης

Η πτήση με το αμαξίδιο

Το ποιος βρισκόταν μέσα στο κράνος δεν το μάθαμε ποτέ, όμως το να βλέπεις έναν άνθρωπο καθισμένο πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι του να πετάει με τη βοήθεια της ειδικής ράμπας είναι μία σκηνή που σίγουρα μένει στο μυαλό όλων.

Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην τελετή έναρξης

Ο χορός της Έιμι Πάρντι

Έχει αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Με τα δύο της πόδια ακρωτηριασμένα έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σνόουμπορντ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, ενώ είναι γνωστή για την αγάπη της για το χορό αφού μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει και στο "Dancing with the stars" των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά χόρεψε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων και μάγεψε όσους την παρακολούθησαμ

Οι στιγμές που συγκλόνισαν στην τελετή έναρξης

Η πτώση και η αποθέωση της Μάρσια Μαλσάρ

Η Μάρσια Μαλσάρ κατάφερε να κάνει όλους όσους βρίσκονταν στο Μαρακανά να σηκωθούν και να τη χειροκροτήσουν. Ο λόγος; Ήταν μία από τις τελευταίες λαμπαδηδρόμους και κατά τη διάρκεια που κρατούσε τη δάδα έπεσε. Αμέσως έσπευσαν κοντά της οι εθελοντές για να τη βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν χρειάστηκε αφού εκείνη με τη βοήθεια του μπαστουνιού της σηκώθηκε και συνέχισε την πορεία της.

Όσοι δεν το γνωρίζουν η Μάρσια Μαλσάρ είναι μία από τις αθλήτριες σύμβολα του Παραολυμπιακού κινήματος στην Βραζιλία έχοντας κατακτήσει τέσσερα μετάλλια (1 χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο) σε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες (1984 Νέα Υόρκη και 1988 Σεούλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ