ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ελληνική ποδηλασία έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η ελληνική ποδηλασία έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο tandem των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου.

Ανεπανάληπτες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας πρόσφερε το γυναικείο tandem των Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου που ολοκληρώθηκε στο Πιετερμαριτζμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έγραψε ιστορία στην αφρικανική ήπειρο, αφού μετά το χρυσό μετάλλιο στον ατομική χρονομέτρηση, πρώτευσε και στον αγώνα δρόμου συνολική απόστασης 80 χιλιομέτρων. Τα ελληνικά πεντάλ κάλυψαν την απόσταση σε μία ώρα 59 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας των ΑμεΑ τη «φανέλα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Γράψαμε ιστορία! Σε ένα σκληρό αγώνα "χορεύοντας στη βροχή " 80 χιλιομέτρων το Ελληνικό πλήρωμα με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ πήρε το χρυσό μετάλλιο και στην Αντοχή!!! Με χρόνο 1:59:19 στα 80 χιλιόμετρα τα κορίτσια μας έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της χώρας μας. Αυτό το χρυσό μετάλλιο μας έδωσε και τη φανέλα του Παγκοσμίου κυπέλλου (η πρώτη στην ιστορία μας σα χώρα!!!) Εθνικός ύμνος, χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια!!! Ζούμε απίστευτες στιγμές. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ!!!!", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης αναφερόμενος στην επιτυχία των δύο κοριτσιών.

Γκόλμπολ: Όγδοη θέση για την εθνική γυναικών στο Μάλμε

Την 8η θέση στο διεθνές τουρνουά «Μalmo Lady Intercup» που φιλοξενήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα γκόλμπολ των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο φινάλε της διοργάνωσης γνώρισε ακόμη δύο ήττες από Καναδά (2-1) και Ισραήλ (3-1), με αποτέλεσμα να καταλάβει την 8η θέση στο γκρουπ κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης πήρε η Ρωσία, ενώ ακολούθησαν Τουρκία, ΗΠΑ και Βραζιλία, στην 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ