ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Η απόφαση του CAS εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα"

"Η απόφαση του CAS εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Η απόφαση του CAS να διατηρήσει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εγείρει ερωτήματα από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης (CAS) να διατηρήσει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (7-18/9), εγείρει σοβαρά ερωτήματα από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) είχε ανακοινώσει στις 7 Αυγούστου τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, η οποία αποκάλυψε στοιχεία για εκτεταμένο πρόγραμμα ντόπινγκ με κρατική χορηγία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του CAS να διατηρήσει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι παράνομη και πως έχει πολιτικά κίνητρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ