ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακή παρουσία για Διαμαντή και Λαζαρίδη

Εντυπωσιακή παρουσία για Διαμαντή και Λαζαρίδη

Ο Στέφανος Διαμαντής και ο Γιώργος Λαζαρίδης πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο του Βίλνιους όπου κατέκτησαν δύο πρωτιές και μία δεύτερη θέση.

Με εντυπωσιακά τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το τουρνουά τένις με αμαξίδιο που διεξήχθη στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο Στέφανος Διαμαντής και ο Γιώργος Λαζαρίδης πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησαν δύο πρωτιές και μία δεύτερη θέση.

Στο μονό ο Στέφανος Λαζαρίδης πέρασε τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα, ενώ στο δεύτερο επιβλήθηκε με 6-0, 6-1 επί του Βούγκλα από την Εσθονία. Στα προημιτελικά επικράτησε με 6-1, 6-2 επί του Γιούρι Γκολόβιν (Ρωσία), ενώ στον ημιτελικό έδωσε μεγάλη μάχη με τον Πολωνό Πιοτρ Γιαροσέβσκι τον οποίο και νίκησε με 6-1, 4-6, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον έτερο Έλληνα της διοργάνωσης, Γιώργο Λαζαρίδη. Εκείνος για να φτάσει μέχρι τον τελικό απέκλεισε στο δεύτερο γύρο το Λετονό, Έρβινς Κάπα με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά τον Ισπανό, Σεσκ Πρατ Σέρα με 6-1, 7-6 (2) και στον ημιτελικό επιβλήθηκε επί του επίσης Πολωνού, Ζέρζι Κούλικ με 6-2, 6-0.

Στον ελληνικό εμφύλιο του τελικού εκείνος που πανηγύρισε ήταν ο Στέφανος Διαμαντής ο οποίος κατέκτησε το τουρνουά επικρατώντας με 6-3, 6-0.

Στο διπλό οι δύο Έλληνες τενίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους κατάφεραν να κατακτήσουν το τουρνουά. Στα προημιτελικά επικράτησαν επί του Πολωνού Ντομπαζεβσκι και του Ισραηλινού Κοχάνοβ με 6-1, 6-3 και στον ημιτελικό επιβλήθηκαν επί του Ρώσου Γκολόβιν και του Ισπανού, Σέρα με 6-2, 6-0.

Το ελληνικό δίδυμο στον τελικό θα έπαιζε με τους Πολωνούς Γιαροσέβσκι και Κούλικ, αλλά αποσύρθηκαν και έτσι οι Διαμαντής και Λαζαρίδης κατέκτησαν το τουρνουά.

Αυτές οι εμφανίσεις βοήθησαν και τους δύο τενίστες μας να κάνουν μεγάλη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη. Αμφότεροι κέρδισαν από έξι θέσεις με τον Στέφανο Διαμαντή να ανεβαίνει στην 30η και τον Γιώργο Λαζαρίδη στην 51η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ