ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι!

Εκτός Παραολυμπιακών Αγώνων οι Ρώσοι!

Κανένας Ρώσος αθλητής δεν θα μπορεί να συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) επιβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος με κανέναν αθλητή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που διεξάγονται 7-18 Σεπτεμβρίου στο Ρίο.

Ο πρόεδρος της ΔΠΕ, Φίλιπ Κρέιβεν, σε συνέντευξη Τύπου στη βραζιλιάνικη πόλη, δήλωσε: " Η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν θα μπορέσει να στείλει αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε το δίκαιο συναγωνισμό. Είναι ζωτικό για την ακεραιότητα και αξιοπιστία των Αγώνων. Πιστεύω πως η ρωσική κυβέρνηση κατέστρεψε τους αθλητές της. Με αηδιάζει που βάζουν τα μετάλλια πάνω από την ηθική".

"Συμπάσχω με τους Ρώσους αθλητές που θα χάσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όμως δυστυχώς, είναι μέρος ενός συστήματος που δεν λειτουργεί σωστά", δήλωσε ο πρόεδρος της IPC, Σερ Φίλιπ Γκρέιβεν.

Ήδη η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, ενημέρωσε την Παραολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας για την απόφασή της να αποβάλει τη χώρα από τους Αγώνες της Βραζιλίας.

Θα προσφύγουν στο CAS οι Ρώσοι

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης θα επιληφθεί της υπόθεσης που αφορά στην αποβολή της Ρωσικής Παραολυμπιακής Επιτροπής από τους Αγώνες του Ρίο. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Βιτάλι Μούτκο, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της IPC για αποβολή των αθλητών της από τους Αγώνες της Βραζιλίας.

Πριν από λίγη ώρα, η IPC ανακοίνωσε την αποβολή της Ρωσικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, λόγω της πολιτικής που έχει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή πάνω στο θέμα ντόπινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ