ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι εθνικά ρεκόρ, κορυφαίος ο Μάμαλος

Έξι εθνικά ρεκόρ, κορυφαίος ο Μάμαλος

Έξι εθνικά ρεκόρ σημειώθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο. Ο Παύλος Μάμαλος αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής της διοργάνωσης.

Έξι πανελλήνια ρεκόρ, σημάδεψαν την κορυφαία εγχώρια διοργάνωσης της άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενήθηκε σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας» παρόντος του Δημάρχου της πόλης, Νίκου Μελετίου.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Θέμη Φύσσα που έφυγε από τη ζωή στα μέσα του περασμένου μήνα, συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και ο Οργανισμός Άθλησης Φροντίδας Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας (Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η) του Δήμου Ασπροπύργου.

Τα πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν οι Πασχάλης Κουλούμογλου (59κ.) με 173 κιλά, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (80κ.) με 194 κιλά, Κώστας Δήμου (+107κ.) με 230 κιλά, Παναγιώτης Ευθυμίου (49κ.) με 67 κιλά, Χριστίνα Παβιτσού (86κ.) με 45 κιλά, ενώ πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Βαγγέλης Βαγενάς (65κ.) με 100 κιλά.

Κορυφαίος αθλητής των αγώνων αναδείχθηκε ο Παύλος Μάμαλος (107 κιλά) που σήκωσε 230 κιλά. Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ο οποίος αγωνίστηκε μπροστά στο δικό του κοινό, αφού ζει και γυμνάζεται στον Ασπρόπυργο, κατασυγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που θεσμοθετήθηκε στη μνήμη του Θέμη Φύσσα.

Ο Μάμαλος έγινε αντικείμενο λατρείας από τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και εκείνος τα αποζημίωσε με αυτόγραφα αλλά και αναμνηστικά ενθύμια από Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Δεν περίμενα να πάμε τόσο καλά από πλευράς κιλών και επιδόσεων, αφού βρισκόμαστε λίγο μετά το Ρίο και περίπου τέσσερις μήνες πριν από το παγκόσμιο. Όμως, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που βοήθησε τα μέγιστα στη ψυχολογία των αθλητών μας, ήρθαν πολλές εξαιρετικές επιδόσεις. Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Απίστευτη φιλοξενία, γεμάτες κερκίδες και γενικά ότι χρειάζεται ένας αθλητής για να μπορέσει να φτάσει σε υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης.

Με την ολοκλήρωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, «κλείδωσε» και η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού. Στο Μέξικο Σίτι θα ταξιδέψει η ομάδα του Ρίο (Μάμαλος, Μπακογιώργος, Κουλούμογλου, Μωϋσιάδης, Γκουντάνης, Δήμου) αλλά και ο Αναστάσιος Μπάος που έπιασε το όριο στην κατηγορία των 97 κιλών.

Στη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης τίμησε την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για τη χορηγική παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για το άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ