ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Αργυρός" ο Σενικίδης

"Αργυρός" ο Σενικίδης

Ακόμα ένα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τον Δημήτρη Σενικίδη να στέφεται αργυρός Παραολυμπιονίκης στην κατηγορία F20 της σφαιροβολίας, με νέο ρεκόρ Ευρώπης.

Η σφαιροβολία χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην κατηγορία F20, ο Δημήτρης Σενικίδης πήρε το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο της χώρας μας στη διοργάνωση, με βολή στα 16.17 μέτρα, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης!

Μάλιστα, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία και για ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο, με τον Ευστράτιο Νικολαΐδη να μένει τελικά 4ος με 15.69 (ατομικό ρεκόρ), αφού ο Αυστραλός Τοντ Χότζετς, με 15.82 στην τελευταία του προσπάθεια, πέρασε τον Έλληνα αθλητή. Φανταστική επίδοση από τον Μαλαισιανό Μουχαμάντ Ζόλκεφλι, που με 16.84 έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ και φυσικά πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Το μετάλλιο του Σενικίδη ήταν το 5ο της χώρας μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου πλέον έχει δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Εκτός τελικού η Σμαραγδή στα 100 μέτρα

Η Στέλλα Σμαραγδή δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων των κατηγοριών Τ45/46/47, αφού στα προκριματικά ήταν 11η σε σύνολο 12 αθλητριών, με χρόνο 13.70. Έτσι, εφόσον έχει ήδη αγωνιστεί και στο μήκος, ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ