ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποβλήθηκε Λευκορώσος γιατί κρατούσε τη ρωσική σημαία στους Παραολυμπιακούς

Αποβλήθηκε Λευκορώσος γιατί κρατούσε τη ρωσική σημαία στους Παραολυμπιακούς

Στο πλευρό των αποκλεισμένων Ρώσων στάθηκε μέλος της αποστολής της Λευκορωσίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και το "πλήρωσε".

Ένα μέλος της παραολυμπιακής αποστολής της Λευκορωσίας αποβλήθηκε από τους Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, διότι έφερε τη ρωσική σημαία κατά την παρέλαση των αθλητών στην τελετή έναρξης.

Ο Αντρέι Φομότσκιν, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, διευθυντής του ολυμπιακού κέντρου προπόνησης στίβου στη Λευκορωσία, επιχείρησε να δείξει αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών, ωστόσο η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν έδειξε επιείκεια.

"Η ΔΠΚ θα απευθυνθεί στην παραολυμπιακή επιτροπή της Λευκορωσίας για να της υπενθυμίσει ότι οι πολιτικές διαμαρτυρίες είναι απαγορευμένες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τους Αγώνες λόγω της υπόθεσης κρατικού ντόπινγκ που έχει επηρεάσει τον αθλητισμό της χώρας και η διαμαρτυρία του Φομότσκιν γνώρισε την αποθέωση. "Ένας ήρωας εμφανίστηκε σήμερα μεταξύ μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της χώρας, Μαριά Ζαχάροβα.

"Έδειξε αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που βίωσαν ταπεινωτική και απάνθρωπη συμπεριφορά λόγω του αποκλεισμού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ο γραμματέας Τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Λευκορωσίας, Ντμίτρι Μίροντσικ, στάθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: "Αυτός ήταν ο σωστός τρόπος. Ο αθλητής μας έδρασε με σοβαρότητα, αντρικά και φιλικά. Εάν πρέπει να λογοδοτήσουμε για τις χειρονομίες μας, τότε θα λογοδοτήσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ