ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα οι Έλληνες Ολυμπιονίκες

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα οι Έλληνες Ολυμπιονίκες

Οι Ολυμπιονίκες πρωτοστατούν στην καμπάνια "Take Me Home" για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα.

Από το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησε η καμπάνια για την επιστροφή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που κλάπηκε κατά τη διάρκεια των περασμένων αιώνων, την οποία διοργανώνει ο Οίκος Μόδας "Τρανούλη", με την υποστήριξη του Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Η Βούλα Κοζομπόλη και η Εύη Μωραϊτίδου βρέθηκαν στο κορυφαίο μουσείο του Λονδίνου και είπαν το πρώτο... «Take Me Home». Μαζί τους ήταν και η Αθηνά Τρανούλη, σχεδιάστρια της collection Athena by Tranoulis, που είναι αφιερωμένη σε αυτή την προσπάθεια, με την εικαστική δημιουργία της θεάς Αθηνάς.

"Μπαίνοντας στο Βρετανικό Μουσείο ένιωσα δέος. Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά βρίσκονται σε περίοπτη θέση και αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού από εκατομμύρια ανθρώπους. Ελπίζω αυτή η καμπάνια να στεφθεί με επιτυχία και εμείς, ως αθλητές, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα", δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο πόλο, Βούλα Κοζομπόλη.

Στην πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας βρέθηκε και η Εύη Μωραϊτίδου. "Εμείς ως Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε το διεθνές αθλητικό κίνημα. Ένα μεγάλο κομμάτι από την αρχαία ελληνική κληρονομιά βρίσκεται σε μουσεία στο εξωτερικό. Κάποια από αυτά τα γλυπτά έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό, τους αρχαίους Ολυμπιακούς, αλλά και άλλους αθλητικούς αγώνες", τόνισε η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ και ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση σε εκπροσώπους της Ομογένειας του Λονδίνου, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν από την πρωτοβουλία και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο events.

Η πρώτη παρουσίαση του κινήματος «Take Me Home» στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Για τον Ανδρόγεω» που διοργανώνει η ιστοσελίδα www.welovesports.gr, στις 20 Δεκεμβρίου 2017, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (20.00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ