UFC

Θέαμα από άλλο πλανήτη!

Θέαμα από άλλο πλανήτη!

Όλο το θέαμα και την δράση που μας υποσχόταν στα χαρτιά, εκπλήρωσε και στην πράξη το χθεσινοβραδινό UFC on FOΧ.

Του Χρήστου Μπάρδα

Όλο το θέαμα και την δράση που μας υποσχόταν στα χαρτιά, εκπλήρωσε και στην πράξη το χθεσινοβραδινό UFC on FOX:Henderson vs Diaz αφού από τον πρώτο κι όλας αγώνα των προκαταρκτικών απολαύσαμε ίσως την καλύτερη κάρτα του 2012.

Επίσης, στην κεντρική κάρτα, επιβεβαιώνοντας όλες μας τις προβλέψεις, είχαμε την πιστοποίηση δύο εξαιρετικά ταλαντούχων μαχητών αλλά και ενός σπουδαίου πρωταθλητή.

Rory Macdonald και Alexander Gustafsson ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας τους (σ.σ. ο Σουηδός μάλλον θα είναι στον επόμενο αγώνα τίτλου) ενώ ο Benson Henderson απέδειξε ότι δίκαια κρατάει τη ζώνη του Lightweight πρωταθλητή με μία εμφατική νίκη επί του Nate Diaz, μετά τις δύο πολύ κοντινές νίκες με απόφαση επί του Frankie Edgar.

Ο Henderson πλήγωσε τον Diaz με κάθε δυνατό τρόπο

Με λακτίσματα, ψηλά και χαμηλά, με γροθιές και απαντήσεις στις προκλητικές χειρονομίες του αντιπάλου του, με εντυπωσιακές ρίψεις και εξαιρετικό παιχνίδι στο έδαφος. Όλη η βραδιά ήταν δική του και φαίνεται και από τα στατιστικά. Σύμφωνα με το fightmetrics o Henderson πέτυχε 124 σημαντικά χτυπήματα στα μόλις 30 του Diaz. Κατάφερε 8 από τα 12 takedowns του, πέρασε την άμυνα του 3 φορές, αμύνθηκε εξαιρετικά στην μοναδική φορά που πιάστηκε σε ένα toe hold και γενικά ανάγκασε έναν από τους πιο εύστοχους μαχητές του UFC,να έχει ποσοστό επιτυχία στα χτυπήματά του μόλις 36%. Εξαιρετική εμφάνιση από τον πρωταθλητή.

Τρομερά ταλέντα

Λιγότερα εύκολα αλλά εξίσου καθαρά, πέρασε και ο Alexander Gustafsson από τον θρύλο Shogun Rua, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση και αυτή τη φορά, με μεγαλύτερη ποικιλία χτυπημάτων αλλά και αρκετά takedowns. Ο Rua συνεχίζει να αντέχει χτυπήματα και προσπάθησε και χτες να αντεπιτεθεί όσο μπορούσε αλλά ο Σουηδός έπαιξε πολύ έξυπνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέτυχε 128 χτυπήματα αντί 51 του αντιπάλου του.

Με αυτή τη νίκη, είναι φαβορί για τον επόμενο αγώνα τίτλου ενάντια στον νικητή της μάχης Jon Jones vs Chael Sonnen αν και μπορεί να αγωνιστεί άλλη μία φορά νωρίτερα αφού η πρώτη περίπτωση μπορεί να τον κρατήσει εκτός αρκετό καιρό.

Το ίδιο συνέβη και στην τρίτη μάχη της Main card όπου ο Rory Macdonald κράτησε την υπόσχεσή του και ταπείνωσε τον BJ Penn για τρεις γύρους, περνώντας εξαιρετικά δυνατά χτυπήματα από όλες τις αποστάσεις και θέσεις. Είτε στο όρθιο είτε στο έδαφος ο BJ δεν μπόρεσε ποτέ να αμυνθεί ικανοποιητικά και παρότι το κουράγιο του τον γλύτωσε από ένα νοκ άουτ, η μάχη ήταν εξαιρετικά μονόπλευρη εναντίων του.

Ο Macdonald είναι τρομακτικό ταλέντο και ήδη ζήτησε να παίξει με τον Condit (την τελευταία του ήττα) για να πάρει εκδίκηση. Θέλουμε να το δούμε αυτό.

Όμως η δράση ξεκίνησε από νωρίς

Στην πρώτη μάχη της βραδιάς Albert και Jorgensen είχαν έναν γεμάτο γύρο με εναλλαγές στο έδαφος, sweeps και προσπάθειες υποταγής από τον πρώτο και ground and pound από τον δεύτερο με το τελείωμα να έρχεται ένα δευτερόλεπτο πριν την λήξη με έναν rear naked choke του δεύτερου.

Στον επόμενο αγώνα ο Dennis Siver ισοπέδωσε τον Nam Phan, δείχνοντας πιο δυνατός και πιο πλήρης μαχητής μετά την αλλαγή κατηγορίας στην featherweight αφού, εκτός από τα δυνατά χτυπήματα για τα οποία ήταν ήδη γνωστός, ήταν εξαιρετικός και παλαιστικά. Πραγματικά δεν θυμόμαστε άλλη φορά τόσο εμφατική νίκη μέσα στο οκτάγωνο τώρα πρόσφατα.

Φοβερός ήταν και ο Abel Trujillo στο ντεμπούτο του στο UFC απέναντι σε έναν ταλαντούχο παλαιστή. Τρομερά δυνατός αθλητής, αμύνθηκε σε κάθε takedown προσπάθεια του αντιπάλου του, τιμωρώντας τον ταυτόχρονα με βαριά χτυπήματα όσο ήταν στο clinch αλλά και όταν έπαιρναν απόσταση.

Την μάχη που περιμέναμε είχαν και οι Stephens και Edwards με τον πρώτο να επιτίθεται συνεχώς και τον βετεράνο Καναδό να ψάχνει τις απαντήσεις. Με μία τέτοια έβγαλε τον αντίπαλό του με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο!

Πολύ καλός και ο Matt Brown, παρότι αουτσάιντερ χτες, έβγαλε νοκ άουτ τον Swick.

Γενικά, το UFC on FOX παρέδωσε ότι περιμέναμε και μας κάλυψε αρκετά για τα μέτρια στην πλειοψηφία τους, χτυπημένα από τραυματισμούς, φετινά events και η χρονιά υπόσχεται πολλά ακόμη!

Δείτε όλα τα αποτελέσματα:

Ο Ben Henderson κέρδισε τον Nate Diaz με ομόφωνη απόφαση των κριτών

Ο Alexander Gustafsson κέρδισε τον Mauricio Rua με ομόφωνη απόφαση

Ο Rory MacDonald κέρδισε τον B.J. Penn με ομόφωνη απόφαση

Ο Matt Brown κέρδισε τον Mike Swick με νοκ άουτ

Ο Yves Edwards κέρδισε τον Jeremy Stephens με νοκ άουτ

Ο Raphael Assuncao κέρδισε τον Mike Easton με ομόφωνη απόφαση

Ο Ramsey Nijem κέρδισε τον Joe Proctor με ομόφωνη απόφαση

Ο Daron Cruickshank κέρδισε τον Henry Martinez με νοκ άουτ

Ο Abel Trujillo κέρδισε τον Marcus LeVesseur με ΤΚΟ

Ο Dennis Siver κέρδισε τον Nam Phan με ομόφωνη απόφαση

O Scott Jorgensen κέρδισε τον John Albert με υποταγή

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ