ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το "Strongman Champions League 2017" έρχεται στην Κόρινθο

Το "Strongman Champions League 2017" έρχεται στην Κόρινθο

Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι 12 πιο δυνατοί άνθρωποι του κόσμου, 104 χώρες, 200 τηλεοπτικά κανάλια, ένας προορισμός.

Η ΜLO Greece ανακοινώνει ότι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 θα φιλοξενήσει στην Κόρινθο τον Ημιτελικό του "Strongman Champions League 2017". Το φετινό πρωτάθλημα έχει μετονομαστεί σε "MLO Strongman Champions League", καθώς η MLO είναι διαμαντένιος χορηγός.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μέρος των 16 αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στην πορεία προς τον τελικό, που θα γίνει στο Μεξικό στο διάστημα 24-26 Νοεμβρίου 2017.

Το πρωτάθλημα «MLO Strongman Champions League» είναι ένα πρωτάθλημα για λίγους. Συμμετέχουν οι πιο δυνατοί άνθρωποι του κόσμου, με υπερφυσικές δυνάμεις και μεγάλη σωματική διάπλαση. Στον συγκεκριμένο αγώνα, που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο, θα λάβουν μέρος 12 αθλητές από 12 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους θα είναι ο μεγαλύτερος strongman του κόσμου, ο Ιρλανδός Sean O’ Hagan με βάρος 200 κιλά και ύψος 2.12, αλλά και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2016 (Dainis Zageris από τη Λετονία), του 2015 (Krzysztof Radzikowski από την Πολωνία) και 2014 (Martin Wildauer από την Αυστρία).

Ο κύκλος των αγωνισμάτων θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έξι ώρες. Οι 12 αθλητές θα αγωνιστούν σε 5 αγωνίσματα. Τα τέσσερα από αυτά θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία του Φλοίσβου, κοντά στο άγαλμα του Πηγάσου. Τα αγωνίσματα αυτά θα είναι:

1. Άρση ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων, βάρους άνω των 700 κιλών

2. Άρση βαρών με στάση και σε έκταση 2 Χ 30 κιλά

3. Άρση βαρών (4 κοπέλες μέσου βάρους 60 κιλών), σε άξονα με περιστροφή

4. Μεταφορά σάκων άμμου 180 κιλών

Το πέμπτο αγώνισμα θα διεξαχθεί στον κεντρικό πεζόδρομο, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα και θα είναι έλξη φορτηγού απόβαρου άνω των 17 τόνων.

Μέσα από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός θα έχει παγκόσμια προβολή η Κόρινθος, καθώς το «MLO Strongman Champions League 2017» μεταδίδεται σε 104 χώρες και από περισσότερα από 200 κανάλια. Στην Ελλάδα θα προβληθεί από το ΟΤΕ TV -μέσω του Extreme Sports- καθώς και από την τηλεόραση του Ηλέκτρα, που έχει αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Την παρουσίαση για τα διεθνή δίκτυα θα κάνει δημοσιογράφος του BBC και για την Ελλάδα η Αθανασία Καμάρα (η γνωστή φωνή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004).

Οι 12 αθλητές θα έρθουν στην πόλη μας στις 9 Νοεμβρίου και θα αναχωρήσουν στις 12 Νοεμβρίου. Καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους θα επισκεφτούν διάφορα ιστορικά μέρη της Κορινθίας, όπως η Αρχαία Κόρινθος, το Βήμα Γαλλίωνα, η Διώρυγα της Κορίνθου, κ.ά. συνοδευόμενοι από τηλεοπτικές κάμερες προβάλλοντας τις ομορφιές της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο.

Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος στάθηκε πολύτιμος αρωγός στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ