ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Six Nations στην τελική ευθεία

To Six Nations στην τελική ευθεία

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο Six Nations. Τι είδαμε, Τι περιμένουμε, Ποιοι διακρίθηκαν, Ποιοί απογοήτευσαν.

Tα δύο ερχόμενα σαββατοκύριακα διεξάγονται οι τελευταίες μάχες της φετινής διοργάνωσης. Λίγο πριν φτάσουμε στη στέψη του φετινού «Πρωταθλητή Ευρώπης», ας θυμηθούμε όσα και όσους έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Σκωτία 2 βαθμοί (1 νίκη , 2 ήττες)

Μέχρι τώρα…

Η Σκωτία ήταν ίσως η πιο ικανοποιημένη ευρωπαϊκή ομάδα από τα αποτελέσματά της στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο. Ξεκίνησε λοιπόν με αισιοδοξία και με όνειρα ακόμα και για τον τίτλο μετά από πολλά χρόνια (Η Σκωτία ήταν η νικήτρια της τελευταίας διοργάνωσης που συμμετείχαν πέντε ομάδες. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ τον τίτλο της διοργάνωσης από το 2000 που συμμετέχει και η Ιταλία). Όμως από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των «Χαϊλάντερς» δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι από τη σκωτσέζικη ομάδα λείπει αυτό το συστατικό που θα την μετατρέψει από μία αξιόμαχη αντίπαλο σε διεκδικήτρια τίτλων.

Η Σκωτία λοιπόν μετά από τις ήττες με Αγγλία και Ουαλία κατάφερε να σταματήσει το σερί των εννέα ηττών στη διοργάνωση νικώντας στη Ρώμη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέταρτη με δύο βαθμούς.

Από εδώ και μετά…

Το ηθικό δείχνει να έχει αναπτερωθεί και στόχος είναι δύο ακόμα νίκες και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Δεδομένης της φετινής εικόνας των Γάλλων και των Ιρλανδών, που είναι οι αντίπαλοι στα ματς που απομένουν, κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Οι… συνήθεις ύποπτοι back Λέηντλο. Γουίαρ και Χογκ ευθύνονται για ότι καλό έχει δημιουργήσει η σκωτσέζικη ομάδα στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Ιρλανδία 1 βαθμός (1 ισοπαλία, 2 ήττες)

Μέχρι τώρα…

Πέρυσι τέτοια εποχή οι Ιρλανδία βάδιζε ολοταχώς προς το back to back και θεωρούνταν από ειδικούς και μη η ισχυρότερη υποψήφια του βορείου ημισφαιρίου για μία θέση στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η πράσινη ομάδα δεν έφτασε πέρα από τους 8 του παγκοσμίου κυπέλλου, ο Πολ Ο’Κόνελ αποσύρθηκε την ενεργό δράση και η Ιρλανδία μοιάζει να εισέρχεται σε μία περίοδο αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών.

Με εξαίρεση ίσως τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα με την Ουαλία, από τον οποίο απέσπασε και τον μοναδικό βαθμό της μέχρι στιγμής, η ομάδα δείχνει να έχει ξεμείνει από έμπνευση αλλά και δυνάμεις.

Από εδώ και μετά…

Δύο εντός έδρας ματς με Σκωτία και Ιταλία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νίκες και «επούλωση τραυμάτων» για την απερχόμενη πρωταθλήτρια.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Ο Σέξτον και ο Κόνορ Μάρεϊ διασώθηκαν από τη γενικότερη κακή εικόνα της Ιρλανδίας.

Ιταλία 0 βαθμοί ( 3 ήττες)

Μέχρι τώρα…

Καλές εμφανίσεις για 75 λεπτά με Γαλλία και για 45 με Αγγλία αλλά χωρίς κανένα βαθμολογικό όφελος. Η Ιταλία δείχνει να έχει τη διάθεση αλλά της λείπει η ποιότητα, h σκέψη της απομάκρυνσης των Παρίσσε και Καστροτζιοβάνι φαίρνει ρίγη ακόμα και στον πιο αισιόδοξο φίλο των «Ατζούρι».

Από εδώ και μετά…

Τα ταξίδια σε Δουβλίνο και Κάρντιφ δεν δείχνουν να προσφέρονται για βαθμό ή βαθμούς και οι γείτονες πιθανότατα θα καταλάβουν την έκτη και τελευταία θέση της διοργάνωσης.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Η τεράστια μορφή του παγκοσμίου ράγκμπι που ονομάζεται Σέρτζιο Παρίσσε δεν έχει ανάλογη στήριξη από τους συμπαίχτες του.

Διαβάστε το πρώτο μέρος του αφιερώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ