ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Six Nations στην τελική ευθεία

To Six Nations στην τελική ευθεία

Λίγο πριν τη στέψη του "Πρωταθλητή Ευρώπης", ας θυμηθούμε όσα και όσους έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στο Six Nations, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Α’ μέρος

Tα δύο ερχόμενα σαββατοκύριακα διεξάγονται οι τελευταίες μάχες της φετινής διοργάνωσης. Λίγο πριν φτάσουμε στη στέψη του φετινού «Πρωταθλητή Ευρώπης», ας θυμηθούμε όσα και όσους έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Αγγλία 6 βαθμοί (3 νίκες)

Μέχρι τώρα…

Μετά την απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλου, την απομάκρυνση του Λάνκαστερ και την πρόσληψη του Έντι Τζόουνς στόχος για τους Άγγλους δεν ήταν άλλος από ένα τουρνουά που θα κάνει τους οπαδούς τους να ξεχάσουν τις απογοητευτικές εμφανίσεις του φθινοπώρου. Το ευνοϊκό πρόγραμμα και το κλίμα αναγέννησης που φέρνει πάντα μια αλλαγή προπονητή έδωσαν ένα καλό έναυσμα.Οι Αγγλία χωρίς να εντυπωσιάζει ήταν στα τρία πρώτα ματς η σταθερότερη από τις έξι ομάδες της διοργάνωσης.

Το πιο κρίσιμο ματς για τα «Ρόδα» ήταν το πρώτο. Εναντίον της Σκωτίας στο Εδιμβούργο αντιμετώπιζε όχι μόνο μία διψασμένη αντίπαλο που έπαιζε μπροστά στο κοινό της αλλά και την σκέψη ότι μία ήττα αρκούσε για να επαναφέρει τα φαντάσματα του Σεπτεμβρίου. Κατάφερε και νίκησε σχετικά εύκολα δείχνοντας ότι «το τραίνο ξαναμπαίνει στις ράγες».

Οι νίκες επί της Ιταλίας και της, απογοητευτικής μέχρι τώρα, Ιρλανδίας δεν ήρθαν εύκολα αλλά η Αγγλία έδειξε σε αυτά τα ματς εκείνο το αίσθημα υπεροχής που την διέκρινε τα χρόνια της κυριαρχίας της.

Από εδώ και μετά…

Το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει στην έδρα της την Ουαλία στο παιχνίδι που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει τον φετινό τίτλο. Οι οπαδοί της Αγγλίας αναμένεται να κατακλύσουν το Τουίκεναμ επιθυμώντας «εκδίκηση» για την ταπείνωση του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση νίκης δεν θα βρεθούν απλά μία ανάσα από τον τίτλο που έχουν πέντε χρόνια να κατακτήσουν αλλά και μία νίκη μακριά από το Grand Slam, επιτυχία που τελευταία φορά σημείωσαν το 2003.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Ο Μπίλυ Βουνιπόλα ήταν εντυπωσιακός και έδειξε ότι θα κρατήσει για πολλά χρόνια τη φανέλα με το νούμερο 8. Επίσης ο νέος αρχηγός Ντύλαν Χάρτλεϊ αλλά και ο full back Μάικ Μπράουν δείχνουν ότι θα ηγηθούν στη νέα εποχή της ομάδας με τα λευκά.

Ουαλία 5 βαθμοί (2 νίκες , 1 ισοπαλία)

Μέχρι τώρα…

Μετά το νωθρό ξεκίνημα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιρλανδίας, οι Ουαλοί, με εντυπωσιακό come back πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας και είναι μάλλον η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στη νίκη εκείνο το απόγευμα στο Δουβλίνο.

Με σταθερή απόδοση στα επόμενα δύο ματς, επιβλήθηκαν εντός έδρας στη Σκωτία και στη Γαλλία.

Οι «Δράκοι» είναι σίγουρα η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο αλλά οι εμφανίσεις τους δεν ικανοποιούν τους απαιτητικούς οπαδούς τους. Όμως όλοι στο κόκκινο στρατόπεδο γνωρίζουν ότι μία νίκη στο Τουίκεναμ θα φέρει, εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή, ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο καθώς για τους Ουαλούς ποτέ δεν έπαψε να ισχύει το as long as we beat the English…

Από εδώ και μετά…

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο Τουίκεναμ το ερχόμενο Σάββατο. Οι «Δράκοι» έχουν χάσει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με τους Άγγλους για το Six Nations όμως έχουν να περηφανεύονται για τη νίκη του 2013 που στέρησε το Grand Slam από τη μεγάλη αντίπαλο αλλά και για τη νίκη στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων που ουσιαστικά σήμανε τον αποκλεισμό της Αγγλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Ο Τζέιμι Ρόμπερτς πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και προσφέρει σιγουριά και έμπνευση στους συμπαίχτες του. Ο Νόρθ δείχνει να ξαναβρίσκει το ένστικτό του στο σκοράρισμα ενώ ο Φαλετάου δείχνει ο παίχτης από τον οποίο ξεκινά η δεκαπεντάδα σε κάθε επίσημη υποχρέωση των Ουαλών.

Γαλλία 4 βαθμοί (2 νίκες,, 1 ήττα)

Μέχρι τώρα…

Οι «Τρικολόρ» έδειξαν να μην έχουν απαντήσεις στον ενθουσιασμό και τη δύναμη των Ιταλών και βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη τους ήττα από τους «Ατζούρι» μέσα στο Παρίσι. Την ίδια εικόνα παρουσίασαν και εναντίον των Ιρλανδών. Όμως, και στα δύο ματς, έδειξαν να υπερτερούν των αντιπάλων τους στη θέληση για τη νίκη. Με tries κοντά στη λήξη και των δύο παιχνιδιών πήραν τη νίκη και επανέφεραν λίγη από τη χαμένη υπερηφάνεια στους οπαδούς τους που δεν έχουν πάψει να γεμίζουν το Σταντ Ντε Φρανς. Στο Κάρντιφ, όπως ήταν αναμενόμενο, έχασαν από μία ομάδα πολύ ανώτερη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Από εδώ και μετά…

Oι Γάλλοι, με τέσσερις βαθμούς μέχρι στιγμής, έχουν, μαθηματικά, ακόμη ελπίδες για τον τίτλο. Φαντάζει όμως απίθανο, βάσει των μέχρι τώρα εμφανίσεών τους, να κερδίσουν τη Σκωτία στο Εδιμβούργο και την Αγγλία στο Le Crunch που ρίχνει την αυλαία του φετινού τουρνουά. Όμως ακόμα και αν δεν έχει ελπίδες για τον τίτλο, το ματς απέναντι στους Άγγλους είναι πάντα πολύ σημαντικό για όποιον φορά τον πετεινό στο στήθος και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν την πορεία των αντιπάλων τους προς τον τίτλο ή και το Grand Slam.

Ποιοί ξεχώρισαν…

Ο Μαξίμ Μεντάρ δείχνει να είναι ο ηγέτης την νέας Γαλλίας. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Ζιραντό και Μπονεβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ