ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ντέρμπι στην Αγγλία, "ξεκούραστα" η Ιρλανδία

Το ντέρμπι στην Αγγλία, "ξεκούραστα" η Ιρλανδία

Στο δρόμο για το Grand Slam βρίσκεται η Αγγλία ενω η Ιρλανδία πέτυχε την πρώτη της νίκη, με περίπατο στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιταλία. Δείτε videos.

Δείτε τι έγινε στα παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας:

Ιρλανδία 58- Ιταλία 15

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας, η Ιρλανδία με μία «καταιγίδα» από tries σάρωσε την Ιταλία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο φετινό τουρνουά. Σε ένα εντελώς μονόπλευρο παιχνίδι όπου η κυριαρχία της περσινής πρωταθλήτριας δεν αμφισβητήθηκε ούτε στιγμή, οι Ιρλανδοί σκόραραν με τους Τρίμπλ, ΜακΓκραθ, Στάντερ, Χίσλιπ (2 try) , Πέην, Κρόνιν, Μάντιγκαν και ΜακΦάντεν. Ο Σέξτον, προσέθεσε εννέα πόντους με τρία conversions και ένα πέναλτυ ενώ τέσσερις πόντους με δύο conversions πρόσθεσε ο Μάντιγκαν στους πέντε που είχε ήδη πετύχει με το try του.

Για την Ιταλία try πέτυχαν οι Οντιέτε και Σάρτο. Το πρώτο συνοδεύθηκε από επιτυχημένο conversion του Χαιμονά ενώ τους πρώτους τρεις πόντους των «Ατζούρι» είχε πετύχει με πέναλτυ ο Παντοβάνι.

Καλύτερος των νικητών ο Ντόνατσα Ράιαν που ηγήθηκε των προσπαθειών των νικητών. Η Ιταλία για ακόμα ένα παιχνίδι βούλιαξε στην μετριότητα και δείχνει να αδυνατεί να συνεχίσει τις περσινές καλές εμφανίσεις.

Την τελευταία αγωνιστική οι Ιρλανδία αντιμετωπίζει τη Σκωτία ενώ η Ιταλία ταξιδεύει στο Κάρντιφ για να παίξει με την Ουαλία.


Αγγλία- Ουαλία 25-21

To ντέρμπι των πρωτοπόρων δεν απογοήτευσε τους φίλους του αθλήματος. Παρότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος της Αγγλίας, η οποία μετά από τρία επιτυχή πέναλτι του Φάρελ σκόραρε με try του Γουότσον και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 16-0, το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις.

Η Αγγλία άνοιξε κι άλλο τη διάφορά στο 45 με πέναλτι του Φάρελ που ήταν αλάνθαστος χθες στα στημένα αλλά το μπλοκ του Μπίγκαρ σε σουτ του Φορντ στο 53 τον έφερε μόνο του στην τελική γραμμή των Άγγλων. Με εύκολο conversion διαμόρφωσε το 19-7 και έδωσε ελπίδες στην Ουαλική ομάδα.

Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι Ουαλοί σκόραραν με τον Νορθ από το αριστερό άκρο της επίθεσης όμως το try ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί forward pass. Εκείνο ίσως ήταν και το σημείο που έκρινε τον αγώνα καθώς μια μείωση του σκορ στους 5 πιθανόν έδινε φτερά για μια νέα ανατροπή στους «Δράκους» μετά από εκείνη που πραγματοποίησαν λίγους μήνες πριν στο ίδιο γήπεδο.

Η Αγγλία με εύστοχα πέναλτυ στο 65 και το 67 έδειξε να καθαρίζει το ματς αλλά οι Οιυαλοί με δύο try των Νορθ και Φαλετάου που συνοδέυτηκαν από conversion του Πρίστλαντ που είχε μπει ως αλλαγή, μείωσαν στους τέσσερις με τρία λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Αυτή τη φορά όμως ήταν οι Άγγλοι που διατήρησαν το προβάδισμα ως τη λήξη και δίκαια κατέκτησαν το Triple Crown.

Άνθρωπος του αγώνα ο Μάρο Ιτότζε. Ο ύψους 1.95 lock των Άγγλων ήταν νικητής σχεδόν σε όλες της μονομαχίες και ηγήθηκε μαζί με τον Φάρελ της προσπάθειας των «Ρόδων».

Το άλλο Σάββατο οι Άγγλοι, σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές, πάνε στο Παρίσι για το Grand Slam με τη ψυχολογία στα ύψη ενώ η Ουαλία υποδέχεται τους Ιταλούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ