ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Χάλκινο μετάλλιο για Λιότσο και Φουλεδάκη

Χάλκινο μετάλλιο για Λιότσο και Φουλεδάκη

Ο Παύλος Λιότσος στην κατηγορία -58κ και η Μαρία Φουλεδάκη στα -67κ. κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στην Σαμψούντα.

Ακόμα δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών πέρα από το χρυσό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών. Ο Παύλος Λιότσος στην κατηγορία -58κ και η Μαρία Φουλεδάκη στα -67κ. κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του τάε κβον ντο.

Η Μαρία Φουλεδάκη έχασε στα προημιτελικά από την Σάρα Ραΐτσεβιτς με 27-4, όμως η αθλήτρια από την Κροατία έφτασε μέχρι τον τελικό δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ελληνίδα αθλήτρια να έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ.

Έτσι, η Φουλέδάκη αντιμετώπισε την Γιλντίζ Μπεκίλ από την Τουρκία με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε με 21-14 και κατάφερε να φύγει από τη διοργάνωση ανεβαίνοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ανάλογη ήταν η πορεία του Παύλου Λιότσου. Ο Έλληνας αθλητής έχασε στη φάση των "16" από τον Ουκρανό Βάντιμ Μποϊάριν με 25-4, αλλά στη συνέχεια μέσα από τα ρεπεσάζ κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του μεταλλίου. Ο Λιότσος αντιμετώπισε τον Κινέζο Ζάο του οποίου και επιβλήθηκε με 25-11 ανεβαίνοντας και εκείνος στο βάθρο.

Έτσι, η χώρα μας έφτασε συνολικά τα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση. Η χώρα μας έχει δύο χρυσά με την Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών και τον Αλέξανδρο Παπαδάτο στα 130κ. της Ελληνορωμαϊκή πάλης, ένα ασημένιο πάλι με τον Παπαδάτο αυτή τη φορά στα 125κ. της ελευθέρας και τα δύο χάλκινα που αναφέραμε πιο πάνω.

Παράλληλα, υπάρχουν ελπίδες για ακόμα ένα με τον Γιώργο Χαμπάκη ο οποίος την Κυριακή θα αγωνιστεί και αυτός στο τάε κβον ντο στην κατηγορία των -80κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ