ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Ο Έλληνας φίλος του αδερφού του Βέλγου τρομοκράτη

Ο Έλληνας φίλος του αδερφού του Βέλγου τρομοκράτη
Σιμιτσής

Ο αθλητής του Tae Kwon Do, Γιώργος Σιμιτσής, μίλησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για τη σχέση του με τον αδερφό του τρομοκράτη των Βρυξελλών, Μουράντ Λαχράουϊ.

Στο περιθώριο των πιο σημαντικών γεγονότων, κρύβονται μικρές αθέατες ιστορίες... Λιγότερο σημαντικές, αλλά αρκετά ενδιαφέρουσες, που δίνουν μία άλλη διάσταση. Σε μία αυτές, ο αδερφός ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας, του Ναζίμ Λαχράουϊ, διατηρεί στενή φιλική σχέση με έναν Έλληνα.

Ο αθλητής του Tae Kwon Do, Γιώργος Σιμιτσής μίλησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" για τον φίλο και συναθλητή του, Μουράντ Λαχράουϊ, εξηγώντας ότι ποτέ δεν είχε μάθει το παραμικρό για τον τρομοκράτη που αιματοκύλησε τις Βρυξέλλες. Ο Μουράντ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο Βέλγιο στο άθλημα του, δείγμα ότι η οικογένεια Λαχράουϊ είναι προσαρμοσμένη στη χώρα.

"ΟΜουράντείναι φίλος μου. Μιλούσαμε συχνά. Ποτέ, όμως, δεν μου είχε δώσει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τις ενέργειες του αδερφού του. Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, πριν από την επίθεση της Δευτέρας, που κατέβηκα στους αγώνες «G1 Belgian Open» στην πόλη Λόμελ, έξω από τις Βρυξέλλες, τον είδα και χαιρετηθήκαμε.

Σε παλαιότερες συναντήσεις μας στα πλαίσια διεθνών τουρνουά, μάλιστα, είχαμε βγει μαζί με άλλους αθλητές. Δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε κάτι που να θεωρηθεί ύποπτο. Οι κουβέντες που κάναμε δεν διέφεραν από εκείνες, που κάνουν παιδιά στην ηλικία του.

Ο Έλληνας φίλος του αδερφού του Βέλγου τρομοκράτη

Λεζάντα: Ο Μουράντ Λαχράουϊ, τέρμα δεξιά στη φωτογραφία

Ήταν πάντα με τον προπονητή δάσκαλό του. Τον είχα αντίπαλο σε πολλούς αγώνες. Μάλιστα, ήταν πολύ πιθανό να τον αντιμετωπίσω και σε δυο εβδομάδες από τώρα στη Γερμανία, στο «Presidents Cup» που θα διεξαχθεί 7-10 Απριλίου στη Βόννη, καθώς απ’ όσο γνωρίζω είχε δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά.

Θυμάμαι τουλάχιστον πέντε φορές να έχουμε παίξει αντίπαλοι. Ήταν πάντα πολύ ήσυχος, πειθαρχημένος και χαμηλών τόνων, παρόλο που ήταν από τους πολύ καλούς και ταχύτατα ανερχόμενους αθλητές στο Taekwondo. Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο USA Open και είχε έρθει τρίτος στον Καναδά

Τον Μουράντ τον έχω κερδίσει σχεδόν όλες τις φορές που αναμετρηθήκαμε, συνήθως έχανε με λακτίσματα Νέριο Τσάκι, δηλαδή, κατακόρυφες κλωτσιές από πάνω προς τα κάτω. Στην τελευταία, ωστόσο, το 2014 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών, που έχασα 4-3 από τον Μουράτ, έτυχε να του σπάσω το χέρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει" ανέφερε ο Σιμιτσής για τον συναθλητή και φίλο του.

Όσο για το πως θα αισθανθεί στην επόμενη συνάντηση τους; "Θα είναι περίεργο το συναίσθημα να ξέρω ότι έχω διαγωνιστεί -και μάλιστα τόσες φορές-, με τον αδερφό του ανθρώπου που ήταν η αιτία να πεθάνουν τόσοιάνθρωποι" ήταν η ειλικρινής απάντηση του...

Δείτε σε βίντεο έναν αγώνα των δύο αθλητών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ