BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ | TEΛΙΚΟΙ
1-1 με... καρφί Μπατίστ
Συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στο... πινκ-πονκ των τελευταίων φάσεων τον Ολυμπιακό (81-79) και να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών, χάρις στο κάρφωμα του Μπατίστ.
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, για 4η φορά στην καριέρα του, αφού πήρε το εισιτήριο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, που διεξήχθη στο Μπακού.
Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης κατάφερε να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Στα +80κ. ο Νικολαΐδης έφτασε εύκολα μέχρι τους "4", όπου είδε τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκ Μιν Τσα, να του κλείνει και πάλι το δρόμο προς την κορυφή, όπως στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε και στην αναμέτρηση για την 3η θέση πήρε την πολυπόθητη νίκη στον "ξαφνικό θάνατο". Η κανονική διάρκεια του μικρού τελικού απέναντι στον Κινέζο Ξιάο Λιού ολοκληρώθηκε 4-4, μετά από δυνατές μονομαχίες και χτυπήματα.
Στον "ξαφνικό θάνατο" όμως, ο Νικολαΐδης είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε την 3η θέση και την πρόκριση. Νωρίτερα, ο Έλληνας αθλητής είχε αποκλείσει με τη σειρά τους Ούλβι Κάγιας (Γερμανία), Φρανσουά Φροντιέ (Καναδάς) και Γιαγκάζι Τσίκα Τσουκβουμεριέ (Νιγηρία).
Στα -57κ. γυναικών, η "αργυρή" στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης, Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, έφτασε μία... ανάσα από την 4άδα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Κινέζας παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γιούζουο Χιού, από την οποία και ηττήθηκε στις "8" με 6-1. Νωρίτερα, η Μιχαηλίδου είχε νικήσει στον πρώτο γύρο την Λάνα Γκανίτζε (Γεωργία), στο δεύτερο την Σαντ Ταρμάν (Ιορδανία) και στον τρίτο την Λάουρα Βανέσα Βάσκες Ρίβας (Ελ Σαλβαδόρ).
Συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στο... πινκ-πονκ των τελευταίων φάσεων τον Ολυμπιακό (81-79) και να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών, χάρις στο κάρφωμα του Μπατίστ.
Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε πως η αδειοδότηση είναι το πρώτο μέλημα για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και έπονται όλα τα άλλα. Ειρωνική απάντηση σε ερώτηση για το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα.
Ο 18χρονος Παναγιώτης Σαμιλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν
Ο Γιάννης Δρυμωνάκος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Πεύκης καταγγέλλει πως οπαδοί μεγάλων ομάδων είχαν κλείσει ραντεβού για να μαχαιρωθούν στο επεισοδιακό παιχνίδι με τον Περαμαϊκό
Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα προηγείται στην κατάταξη του Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ πλήρωσε την κακή επιλογή ελαστικών.