ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Από τη Ρόδο στο Σαν Ντιέγκο

Από τη Ρόδο στο Σαν Ντιέγκο

Στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων θα διοργανωθεί για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo (5-6/5).

Στη Ρόδο θα φιλοξενηθεί το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo της Παγκόσμιας ομοσπονδίας (WTF) το διάστημα 5-6 Μαΐου 2017 με συνδιοργανωτές την Ευρωπαϊκή Ένωση Taekwondo (ETU) την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Κάτω από τον Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο για δύο ημέρες αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε 26 διαφορετικές κατηγορίες, θα προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει ο φίλαθλος κόσμος το άθλημα.

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δύο νέες αγωνιστικές κατηγορίες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τη διοργάνωση και αφορούν την κατηγορία freestyle dynamic kicks και breaking challenge (δυναμικά λακτίσματα και διαγωνισμό σπασίματος) αλλά και την κατηγορία technical breaking (τεχνική σπασίματος).

"Πάντα αναζητούμε την πολυμορφία στο άθλημά μας και βλέπουμε το Beach Taekwondo ως μια νέα ευκαιρία που θα φέρει τους αθλητές έξω από την αρένα και στο φως του ήλιου" δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δόκτωρ Τσο (Dr Chungwon Choue) κι αναφέρθηκε στον απώτερο στόχο: "Εγκαινιάζοντας το Beach Taekwondo περιμένουμε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των πρώτων World Beach Games στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, το 2019 – δίνοντας έτσι ακόμη μια επιλογή να λάμψουν οι αθλητές μας".

Είναι η πρώτη φορά που μια Παγκόσμια ομοσπονδία σε επίσημη διοργάνωσή της έχει συμπεριλάβει στο αγωνιστικό πρόγραμμα ανοιχτές κατηγορίες συμμετοχής. Εκτός από τις Εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, σε μια πρωτοποριακή κίνηση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, οποιοσδήποτε αθλητής, από οποιοδήποτε διαφορετικό άθλημα και από οποιοδήποτε σύλλογο μπορεί να συμμετάσχει στις θεαματικές κατηγορίες freestyle dynamic kicks και breaking challenge.

"Ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση να αναλάβουμε την οργάνωση του πρώτου Beach Taekwondo και δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς την στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρότασή μας" τόνισε ο Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος της ETU Σάκης Πραγαλός και συμπλήρωσε: "Είμαστε σίγουροι ότι ο τουριστικός αθλητισμός αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο μέλλον της Ελλάδας και η δυνατότητα να φέρνουμε διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας είναι σημαίνουσα για την εποχή που ζούμε".

Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: "Το 1οΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Taekwondo, είναι ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη της ποιότητας των αθλητικών εκδηλώσεων που οργανώνει και στηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ως ειδική μορφή τουρισμού, αποτελεί για μας στρατηγικό στόχο. Το νησί της Ρόδου εδραιώνεται στον διεθνή αθλητικό χάρτη ως ο ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές οργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας".

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:
https://www.worldtaekwondobeach2017.com/
https://www.facebook.com/worldtaekwondobeach2017
https://www.instagram.com/worldtaekwondobeach2017/
#WTBC2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ