ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

3η η Ελλάδα στη γενική κατάταξη του Πανευρωπαϊκού TaekWon Do-ITF

3η η Ελλάδα στη γενική κατάταξη του Πανευρωπαϊκού TaekWon Do-ITF

Η αρτιότερη διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του TaekWon Do-ITF, κατά κοινή ομολογία έληξε στη Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα κατέκτησε 14 χρυσά μετάλλια και συνολικά 57. Πρώτη δύναμη η Ρωσία με 117 μετάλλια.

Η αρτιότερη διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του TaekWon Do-ITF, κατά κοινή ομολογία έληξε στη Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα για την ελληνική εθνική ομάδα, η οποία μετά από σκληρή μάχη με την Τσεχία κατέκτησε τελικά την 3η θέση με 14 χρυσά μετάλλια.

Στόχος της Ελλάδας ο οποίος επετεύχθη ήταν η σταθεροποίηση στην 3η θέση στην Ευρώπη και η αύξηση των μεταλλίων σε σχέση με το προηγούμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιταλία στο οποίο είχε κατακτήσει 12 χρυσά.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη απέδειξαν ότι μπορούν να φιλοξενούν και να διοργανώνουν τέλειους αγώνες σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αναμένεται να φέρει κι άλλες διοργανώσεις στα επόμενα χρόνια.

Τα συνολικά μετάλλια της Ελλάδας ήταν 57 (14 χρυσά, 16 αργυρά και 57 χάλκινα). 14 χρυσά κατάκτησε και η Τσεχία αλλά η Ελλάδα την πέρασε στα υπόλοιπα μετάλλια. Η Τσεχία είναι συνολικά 39 μετάλλια.

Πρώτη δύναμη η Ρωσία με 117 μετάλλια (47 χρυσά, 30 αργυρά και 40 χάλκινα) και 2η η Ουκρανία με 78 μετάλλια (18 χρυσά, 23 αργυρά και 37 χάλκινα).

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν το χρυσό που κατέκτησε η ομάδα Self Defence των ανδρών, απέναντι στην Τσεχία (η οποία έκρινε και το αποτέλεσμα) μετά από δύο ισόπαλες επιδείξεις. Η ελληνική ομάδα με ζωντανό μπουζούκι και ρυθμούς από Ζορμπά και Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, σκηνοθέτησε ένα καυγά ελλήνων για τον χορό που ενθουσίασε όλο το γήπεδό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ