ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στο Ρίο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Στο Ρίο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Τα ελληνικά δίδυμα στη συγχρονισμένη κολύμβηση βρίσκονται στο Ρίο όπου θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό μίτινγκ με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτοιμες να σφραγίσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ερχόμενου Αυγούστου, για το ελληνικό Ντουέτο, είναι οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες που βρίσκονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για να μετάσχουν στο Προολυμπιακό μίτινγκ που αποτελεί και το αντίστοιχο test event.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη ολοκληρώνουν απόψε την προετοιμασία τους στην πισίνα που θα γίνουν οι αγώνες, μαζί με τις ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου και αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου μπαίνουν στη μάχη της πρόκρισης.

Στις 11.15 τοπική ώρα (16.15 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας), την Τετάρτη, θα αγωνιστεί το δίδυμο Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ευαγγελία Κουτίδη στο Τεχνικό Ντουέτο του Α’ γύρου και την Πέμπτη την ίδια ώρα το δίδυμο Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου στο Ελεύθερο Ντουέτο του Α’ γύρου. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η πρόκριση από τον Α’ γύρο (κάτι που είναι εφικτό), τότε θα γίνει εκ νέου προσπάθεια στο Ελεύθερο Ντουέτο του Β’ γύρου, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 6/3 (15.00 τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας) με τις Πλατανιώτη – Παπάζογλου.

Στο Τεχνικό πρόγραμμα το ελληνικό δίδυμο θα χρησιμοποιήσει τη χορογραφία «Φλερτ» της Ναταλία Τσερνέτσκα και στο Ελεύθερο τη χορογραφία «Κατάσκοποι» της Μαρίας Θηβαίου.

Απολύτως έτοιμες και ιδιαιτέρως ορεξάτες δήλωσαν στη ιστοσελίδα μας οι τρεις Ευαγγελίες και οι προπονήτριές τους.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μας λέει: «Πάμε για να πάρουμε την πρόκριση, κάτι όμως που το θεωρούμε δεδομένο. Γι αυτό παράλληλα θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας σε σχέση με Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε καλά προετοιμασμένες και έχουμε ενθουσιασμό γι αυτούς τους αγώνες».

Η Ευαγγελία Κουτίδη συμπληρώνει: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολη προετοιμασία, αλλά το κλίμα στην ομάδα είναι τέλειο και η συνεργασία με προπονήτριες άψογη. Περιμένουμε πώς και πώς αυτούς τους αγώνες».

Η Εβελίνα Παπάζογλου μιλάει και για το στόχο στους Ολυμπιακούς αγώνες τον Αύγουστο: «Φιλοδοξούμε να κρατήσουμε τη θέση που πήραν οι Σολωμού – Πλατανιώτη στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες, δηλαδή να είμαστε μέσα στην 8άδα, να εκτελέσουμε όσο πιο σωστά γίνεται τα προγράμματά μας και να είναι ευχαριστημένες οι προπονήτριές μας”.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Μαρία Θηβαίου λέει από την πλευρά της: «Παράλληλα με το στόχο της πρόκρισης θέλουμε να δοκιμάσουμε τα προγράμματά μας και να δούμε αυτά των αντιπάλων. Τα κορίτσια είναι καλά και στην υγεία τους.

Ευχαριστούμε και την ομοσπονδία που μας στήριξε, αλλά και τον δήμο του Πειραιά που μας παραχώρησε το κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς θέλαμε τα κορίτσια να προετοιμαστούν σε ίδιες συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουν στους αγώνες του Ρίο, δηλαδή σε ανοιχτό κολυμβητήριο και με καλό καιρό (διότι τον περισσότερο καιρό προετοιμαστήκαμε στο κλειστό καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά). Η ψυχολογία είναι πολύ καλή, τα κορίτσια έχουν κάνει φιλότιμη προσπάθεια, είναι ενθουσιασμένες παρότι δούλεψαν σκληρά και είχαν τραυματισμούς τους οποίους ξεπέρασαν.

Καλύψαμε όλα τα κενά και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτά τα παιδιά είναι το φωτεινό παράδειγμα στο αθλητισμό, με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν πλέον στον ελληνικό αθλητισμό. Γι αυτό πρέπει να τα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Η Ναταλία Τσερνέτσκα προσθέτει: «Είναι και μια πρόβα, καθώς τα κορίτσια θα συναντήσουν τις συνθήκες μεγάλης υγρασίας που επηρεάζει την αναπνοή και θα δούμε πώς θα προσαρμοστούν. Ελπίζουμε να διορθώσουμε και τυχόν τεχνικές λεπτομέρειες».

Για το ζήτημα ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες θα πάνε οι δύο από τις τρεις κοπέλες, καθώς ο κανονισμός ορίζει μόνο δίδυμο και όχι αναπληρωματική, η κ. Τσερνέσκα τονίζει: «Είναι δύσκολη η επιλογή του τελικού διδύμου καθώς όλες είναι στο ίδιο επίπεδο. Θα δούμε όλους τους αγώνες και θα το διαχειριστούμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και όλα θα γίνουν σωστά». Για το ίδιο θέμα η Μαρία Θηβαίου λέει: «Μακάρι να μπορούσαν να πάνε και οι τρεις. Είναι άδικο που πάνε μόνο δύο και με ρίσκο, διότι κάτι μπορεί να συμβεί την τελευταία στιγμή και δεν μπορείς να κάνεις αντικατάσταση (τρεις εβδομάδες πριν τους αγώνες γίνεται η τελική δήλωση). Και το λέω και ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA ότι είναι λάθος».

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ