ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η συγχρονισμένη κολύμβηση θέλει τους άντρες της

Η συγχρονισμένη κολύμβηση θέλει τους άντρες της

Ο Αμερικανός Μπιλ Μέι έγινε ο πρώτος άνδρας νικητής στη συγχρονισμένη κολύμβηση στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Το μικτό ντουέτο... χτυπάει την πόρτα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) πρόσθεσε στο πρόγραμμα της κολύμβησης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν τις μικτές σκυταλοδρομίες στα 4χ100μ. μικτή ομαδική και στα 4χ100μ. ελεύθερο.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική της... παραχώρηση, μικτά αγωνίσματα προστέθηκαν στο κατ'εξοχήν γυναικείο άθλημα του υγρού στίβου: Τη συγχρονισμένη κολύμβηση! Ο Αμερικανός Μπιλ Μέι και η συναθλήτρια του, Κριστίνα Τζόουνς αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μικτό τεχνικό ντουέτο με τον 36χρονο να διεκδικεί και ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο μικτό ελεύθερο ντουέτο την Πέμπτη (30/7).

" Είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα γινόταν αυτό, καθώς αποχώρησα από τη συγχρονισμένη κολύμβηση πριν από δέκα χρόνια. Το άθλημα μας αναγνωρίζει επιτέλους τους άνδρες. Ήμουνα ξεροκέφαλος και αποζημιώθηκα", δήλωσε ο Νεοϋορκέζος που ανήκει στο δυναμικό του "Cirque du Soleil" στο Λας Βέγκας.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση θέλει τους άντρες της

Όντως το όνειρο του έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Μέι μόνο... περαστικός δεν είναι από τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Σε ηλικία 10 ετών αποφάσισε να συνοδεύσει την αδερφή του στα πρώτα της μαθήματα. " Της είπα όχι γιατί ήταν κοριτσίστικο, αλλά όταν είδα και άλλα αγόρια να το κάνουν, προχώρησα".

Η αδερφή του σταμάτησε, αλλά εκείνος συνέχισε. Πέντε χρόνια τηλεφώνησε στην προπονήτρια Κρις Κάρβερ, επικεφαλής του κορυφαίου προγράμματος στη Σάντα Κλάρα. Ο Μέι διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και στα δεκαπέντε του χρόνια πήγε να ζήσει με μια άγνωστη οικογένεια. Παρά τις συμμετοχές του σε διεθνείς αγώνες, στους Αγώνες Καλής Θέλησης που έχουν περάσει πλέον στην ιστορία, ο Μέι δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βοήθησε όμως τις συναθλήτριες του στη Σάντα Κλάρα να προπονηθούν και να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

To πρόγραμμα των Αμερικανών

Έτσι όταν τον περασμένο Νοέμβριο διάβασε το email που του είχε στείλει η πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδίας συγχρονισμένης κολύμβησης για τη ριζοσπαστική απόφαση που είχαν πάρει τα μέλη της FINA στη Ντόχα, δεν το σκέφτηκε ξανά. Ζήτησε τη βοήθεια της παλιάς του προπονήτριας, της Κάρβερ για να προετοιμαστεί για το Καζάν και τον ταίριαξε με την Τζόουνς.

Πλέον ο Μέι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Θα συνεχίσει να προπονείται, αν όχι δέκα ώρες την ημέρα όπως έκανε όταν ήταν έφηβος, ώστε να είναι έτοιμος για όταν θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

" Ακόμα και αν είμαι 100 χρονών, θα βρίσκομαι εκεί στην αναπηρική μου καρέκλα. Θα βρίσκομαι εκεί", κατέληξε ο Μέι.

Η συγχρονισμένη κολύμβηση θέλει τους άντρες της
TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ