ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Έβδομη στον τελικό του τεχνικού σόλο η Πλατανιώτη

Έβδομη στον τελικό του τεχνικού σόλο η Πλατανιώτη
Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη αναδείχθηκε 7η στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο της συγχρονισμένης κολύμβησης, το μεσημέρι του Σαββάτου (15/7), στη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη.

Έδωσε τον καλύτερό της εαυτό η Ευαγγελία Πλατανιώτη και στον Τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο της Συγχρονισμένης κολύμβησης, το μεσημέρι του Σαββάτου (15/7), δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη και κατέκτησε την ιδιαιτέρως τιμητική 7η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τη στιγμιαία ατυχία που είχε στο ξεκίνημα του προγράμματός της -όταν ήπιε νερό και έχασε για πολύ λίγο τον ρυθμό-, είχε μια πολύ καλή εκτέλεση συνολικά, βαθμολογήθηκε με 86,5328 β. και κατετάγη έβδομη στον κόσμο, ισοφαρίζοντας την καλύτερη κατάταξη που έχει σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αυτήν του 2013. Στον τελικό μετείχαν οι 12 καλύτερες του Προκριματικού.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το φαβορί, η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο με 95,2036 β., το ασημένιο πήρε η Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ με 93,6534 β. και το χάλκινο η Ουκρανή Άνα Βολόσινα με 91,9992 β Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Τελικού στο Τεχνικό Σόλο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το βράδυ του Σαββάτου (15/7), στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) αγωνίζονται στον Προκριματικό του Τεχνικού προγράμματος του Μικτού Ντουέτου οι Όλγα Κουργιαντάκη - Βασίλης Γκορτσιλάς. Είναι η πρώτη συμμετοχή ελληνικού Μικτού Ντουέτου στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Πλατανιώτη: "Έκανα το καλύτερο δυνατό"

Αναφερόμενη στoν αγώνα της στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο, όπου κατέλαβε την 7η θέση, η Ευαγγελία Πλατανιώτη τόνισε: "Ναι, προσπάθησα, έκανα το καλύτερο δυνατό. Χθες, βέβαια, ήταν λίγο καλύτερη η εμφάνιση μου. Απ' ό,τι μου είπε κι η προπονήτριά μου, ήταν καλό το πρόγραμμα. Βέβαια, δυο τρία πραγματάκια θα μπορούσα να τα κάνω καλύτερα".

Ποια ήταν αυτά;

"Ένα τεχνικό στοιχείο που θα μπορούσα να το κάνω καλύτερα και το είχα κάνει χθες και ακόμη δυο τρεις λεπτομέρειες. Γι' αυτό κι η βαθμολογία ήταν λίγο πιο χαμηλή".

Απ' την πλευρά της, η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ναταλία Τσερνέτσκα, υπογράμμισε: "Είμαι ικανοποιημένη απ την προσπάθειά της Ευαγγελίας, αν και χθες η εκτέλεσή της ήταν καλύτερη. Πιστεύω ωστόσο ότι θα μπορούσε να πάρει και την έκτη θέση, καθώς είναι καλύτερη απ' την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι, η οποία κατετάγη 6η. Συζητήσαμε με την αθλήτριά μου, της είπα τι λάθη έκανε. Σήμερα, δύο πραγματάκια βγήκαν καλύτερα από χθες, αλλά στα υπόλοιπα έχει χάσει. Μου είπε ότι στην πρώτη άσκηση όταν μπήκε, ήπιε νερό. Οπότε καταλαβαίνεται ότι παρότι προσπάθησε, αυτό την επηρέασε στην αναπνοή".

Μπορεί το ειδικό βάρος του αγώνα και η αγωνία του τελικού να δημιούργησε περισσότερο άγχος;

"Η Ευαγγελία είναι έμπειρη αθλήτρια. Την περίμενα. Πέρασε καλά απ την προθέρμανση. Πάντα καταλαβαίνω απ' την προθέρμανση πώς θα πάνε. Περίμενα ότι θα πάει καλά. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Γενικότερα, είμαι ευχαριστημένη. Προσπάθησε για το καλύτερο. Κάθε αθλήτρια παλεύει για το καλύτερο. Κάποτε βγαίνει κάποτε όχι. Δεν πειράζει".

Ακολουθεί αύριο στις 12:00 το ντουέτο, με την Ευαγγελία και την Εβελίνα Παπάζογλου. Τι να περιμένουμε;

"Χθες, είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Ζήτησα να συγκεντρωθούν περισσότερο. Να δουν το βίντεο. Να δουν τι έκαναν χθες, να αντιληφθούν τα λάθη τους. Ελπίζω ό,τι θα πάνε καλύτερα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ