Παγκόσμιος πρωταθλητής ULTRA TRIATHLON 2017 ο Ζεμαδάνης

Παγκόσμιος πρωταθλητής ULTRA TRIATHLON 2017 ο Ζεμαδάνης

Ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ULTRA TRIATHLON 2017 χάρη στην εντυπωσιακή παρουσία του στους οκτώ αγώνες της σειράς.

Σήμερα 16/11/2017, ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ULTRA TRIATHLON η επίσημη τελική βαθμολογία των υπερτριαθλητών που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon το οποίο διεξήχθη σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ελβετία, Γερμανία, Μεξικό, Λιθουανία, Αυστρία) με τη διοργάνωση δέκα αγώνων.

Οι αγώνες περιλάμβαναν αποστάσεις τριάθλου 456 χλμ (Double Ultra-Triathlon), 680 χλμ (Triple Ultra-Triathlon), 1130 χλμ (Quintuple Ultra-Triathlon) και 2260 χλμ (Deca Ultra Triathlon).

Ο Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης, ως ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητής συμμετείχε σε 6 αγώνες σε διάστημα 8 μηνών από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2017, κατακτώντας 4 μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο). Συγκεκριμένα 1η θέση στην Ελβετία (2260 χλμ), 1η θέση στο Μεξικό (2260 χλμ), δεύτερη θέση στη Florida USA (456 χλμ), 3η θέση στην Αυστρία (680 χλμ), 5η θέση Lensahn-Γερμανία (680 χλμ), 8η θέση Emsdetten-Γερμανία (456 χλμ).

Συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2017. Συνολικά, τα χιλιόμετρα των αγώνων του Έλληνα υπερτριαθλητή ήταν 6800 χλμ (114 χλμ κολύμβηση/5400 χλμ ποδηλασία/1260 χλμ τρέξιμο). Επιπλέον γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που ολοκληρώνει επιτυχώς και μάλιστα στην πρώτη θέση δύο αγώνες απόστασης 2260 χλμ μέσα στην ίδια χρόνια (μόλις 48 ημέρες μεταξύ των δύο αγώνων σε Ελβετία και Μεξικό).

Ο Ζεμαδάνης, ως αθλητικός πρεσβευτής του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) και μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνεχούς προσπάθειας ανακάλυψης των σωματικών και ψυχικών ανθρώπινων δυνάμεων μέσω του αθλητισμού, εκφράζει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τον βοήθησαν οικονομικά, υλικοτεχνικά και συναισθηματικά σε αυτή την τεράστια προσπάθεια προς την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος: Την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ, τις εταιρείες IDEAL BIKES, CUBITECH, ΕΛΜΙΝ-ΒΩΞΙΤΕΣ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το εργαστήριο φυσικοθεραπείας PHYSIOKINESIS, καθώς επίσης και τον συνοδό του στους δύο δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς σε Ελβετία και Μεξικό, τον Κωνσταντίνο Παναγούλια.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Ελληνίδες που έχουν αναδείξει το μπικίνι & τατού σε τέχνη

Γιατί τι νόημα έχει να 'στολίζεις' το σώμα σου με ωραίες 'ζωγραφιές' αν δεν ξέρεις πως να τις αναδείξεις με το σωστό μπικίνι.

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24