ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Slam για την Αγγλία!

Grand Slam για την Αγγλία!

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία στο Six Nations Cup, η Αγγλία επιβλήθηκε της Αγγλίας και πήρε τον τίτλο με Grand Slam. Την τρίτη θέση η Ιρλανδία (videos).

Οι αγώνες της τελευταίας ημέρας:

Γαλλία 21- Αγγλία 31

Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της φετινής διοργάνωσης η Αγγλία, ανώτερη από τη Γαλλία που έδειξε να θέλει αλλά να μη μπορεί, κατέκτησε την πέμπτη συνεχή νίκη, πήρε τον τίτλο με Grand Slam και έκανε τους οπαδούς της να ξεχάσουν τον πρόωρο αποκλεισμό στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Η Αγγλία πήρε από νωρίς το προβάδισμα με tries των Καίαρ και Kόουλ αλλά τα συνεχή λάθη στην άμυνα έδωσαν το δικαίωμα στους Γάλλους να διατηρηθούν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος όταν ο Φάρελ επέκτεινε τη διαφορά στους 10 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι.

Το «τρίποντο» του Φάρελ έκανε τους περίπου ογδόντα χιλιάδες Γάλλους στις εξέδρες του Σταντ Ντε Φρανς να σωπάσουν, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πάψει να ενθαρρύνουν τους «τρικολόρ», και τους συμπατριώτες του που είχαν ταξιδέψει στο Παρίσι να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Η Αγγλία της μετά παγκοσμίου κυπέλλου εποχής δείχνει πολλά υποσχόμενη και το καλοκαίρι θα τεστάρει τις δυνάμεις της σε σειρά τριών αγώνων με αντίπαλο την φιναλιστ του παγκοσμίου κυπέλλου Αυστραλία Η Γαλλία δείχνει να έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα αλλά σίγουρα υστερεί σε ταλέντο και σε παίχτες με προσωπικότητα.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης οι Ουαλία επιβλήθηκε με άνεση της Ιταλίας στο Κάρντιφ ( 67-14) σημειώνοντας ρεκόρ πόντων σε εντός έδρας αγώνα για το Six Nations ενώ η Ιρλανδία κατέκτησε την τρίτη θέση επικρατώντας της Σκωτίας σε ένα αμφίρροπο ματς στο Δουβλίνο (35-25).

Το παιχνίδι του Κάρντιφ ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Ουαλών που αφού έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 29-0, τελικά σκόραραν εννέα tries με τους Γουέμπ, Μπίγκαρ, Τζόναθαν Ντέηβις, Νορθ, Γουίλιαμς, Μοριάρτυ (2) και Γκάρεθ Ντέηβις προσφέροντας στο κοινό τους μία ωραία τελευταία παράσταση. Οι Παλατσάνι και Γκαρσία σκόραραν tries για την Ιταλία.

Η Ουαλία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πλέον σκέφτεται το καλοκαιρινό τουρ στη Νέα Ζηλανδία όπου θα αντιμετωπίσει σε τρία ματς τους παγκόσμιους πρωταθλητές All Blacks. Στα θετικά η, μετά από αρκετό καιρό, επανάκαμψη στο σκοράρισμα του Τζορτζ Νορθ. H Ιταλία, τελευταία και χωρίς να σημειώσει νίκη, έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται για το μέλλον καθώς ήταν απογοητευτική στο σύνολο των αγώνων.

Στο Δουβλίνο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-3 αλλά ήταν ο Στιούαρτ Χογκ που, μετά την εκπληκτική πάσα στον Βίσερ την προηγούμενη εβδομάδα, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έκανε το 9-8 ενώ ο Λέηντλο πρόσθεσε άλλους δύο πόντους με το conversion για το 9-10.

Στο 24’ ο Μπάρκλεϋ άφησε την ομάδα του με παίχτη λιγότερο για δέκα λεπτά γεγονός που οι Ιρλανδοί εκμεταλλεύτηκαν με tries των Στάντερ και Ερλς και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 21-13,

Ο Ρίτσι Γκρέυ μείωσε τη διαφορά στο 55’ αλλά ο Τόνερ, και πάλι από τους διακριθέντες, έντεκα λεπτά πριν τη λήξη έδωσε ουσιαστικά τη νίκη και την τρίτη θέση στους περσινούς πρωταθλητές. Ο Ντάνμπαρ, απλά μείωσε τη διαφορά για τη Σκωτία τρία λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα.

Οι Ιρλανδοί βρίσκονται μπροστά σε μία νέα εποχή καθώς αποχώρησαν μεγάλα ονόματα από την ομάδα τους η οποία προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει το στυλ της ενώ η Σκωτία, με καλές στιγμές στη διοργάνωση, αναζητά τη συνέπεια προκειμένου να θέσει υψηλότερους στόχους στο άμεσο μέλλον.

Η τελική βαθμολογία της διοργάνωσης

Grand Slam για την Αγγλία!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ