MMA

Yip Man Vs δέκα μαύρες ζώνες: Μύθος ή πραγματικότητα

Yip Man Vs δέκα μαύρες ζώνες: Μύθος ή πραγματικότητα

Η μυθική σκηνή που ο Donnie Yen, υποδυόμενος τον Yip Man, εξαπολύει την οργή του με Wing Chun πάνω σε δέκα τιμημένους με τη μαύρη ζώνη στρατιώτες της ιαπωνικής αυτοκρατορίας (VIDEO).

Ο Μάνος Ναβροζίδης μέσω του fightsports.gr πετάει στο τραπέζι του διαλόγου τη μυθική σκηνή που ο Donnie Yen, υποδυόμενος τον θρυλικό Yip Man, εξαπολύει την οργή του με Wing Chun πάνω σε δέκα τιμημένους με τη μαύρη ζώνη στρατιώτες της ιαπωνικής αυτοκρατορίας που εκείνη την περίοδο είχαν υποδουλώσει την Κίνα...

Πραγματικά όμως ο δάσκαλος του Bruce Lee έζησε κάτι ανάλογO στη ζωή του;

Αντιμετώπισε δηλαδή τους "10" και αργότερα τον general ή μήπως όλο το συγκεκριμένο σκηνικό ήταν μία τρομερή έμπνευση του σεναριογράφου που συνδυάστηκε άρτια με τη χάρη του Donnie Yen;..

Υπάρχουν πολλές θεωρίες όσον αφορά το τι πραγματικά συνέβη με τις όλες σχεδόν να καταλήγουν ότι στην πραγματικότητα ο Yip Man ουδέποτε έζησε κάτι τέτοιο στη ζωή του.

Σενάριο "1"

Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία ο Yip Man, όχι απλά δεν συνάντησε ποτέ στη ζωή του αξιωματικό και δέκα μαυροζωνάδες, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο είχε φύγει από το Φοσάν μια και δεχόταν πιέσεις από τους Ιάπωνες κατακτητές να τους διδάξει την τέχνη του Wing Chun. Κρυβόταν το πρώτο διάστημα και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Σενάριο "2"

Όπως ανέφερε ένας από τα ανίψια του σε σχετικό αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης της Κίνας πράγματι ο Yip Man κάποια στιγμή στη ζωή του "έριξε" δέκα Ιάπωνες, αλλά ήταν άγνωστο εάν επρόκειτο για καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες στις πολεμικές τέχνες.

Το σενάριο δύο "δένει" με το σενάριο "ένα" καθώς ο ανιψιός υποστηρίζει ότι βλέποντας αυτό οι αξιωματικοί των Ιαπώνων τον εξανάγκασαν να διδάξει τα στρατεύματα την τέχνη του. Με τον Ip Man να φεύγει από το Φοσάν.

Σενάριο "3"

Η 3η ιστορία που έχει δει το φως της δημοσιότητας θέλει τον Yip Man πράγματι να έχει χτυπηθεί και να έχει δείρει δέκα άτομα ταυτόχρονα, αλλά 100% λέει το story δεν ήταν στρατιώτες ούτε εκπαιδευμένοι. Επρόκειτο για κάτι συνοικιακούς "γκάγκστερ" της εποχής και η μάχη είχε γίνει σ'ένα λιμάνι.

Σενάριο "4"

Μία τέτοια μάχη του Yip Man με δέκα μαχητές με μαύρη ζώνη δεν ισχύει διότι πολύ απλά λένε υποστηρικτές της ότι εκείνη την περίοδο στις αρχές του 20ου αιώνα δεν υπήρχε το σύστημα των μαύρων ζωνών.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο σενάριο οι ζώνες άρχισαν να διαδίδονται στα αμερικανικά τμήμα Judo για να ξεχωρίζουν οι μαθητές και δεν υπήρχαν στην Κίνα ή την Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Το Tattoo Fitness model Anzhelika Anderson θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η φοβερή ιστορία του Αϊδινιώτη σε ρινγκ, νύχτα και φυλακή!

Lingerie Fighting Championship:Γνωρίστε τις καυτές μαχήτριες με τα εσώρουχα (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ