MMA

Weidman: "Η πυγμαχία έχει μόνο το MayPac, το ΜΜΑ είναι μεγαλύτερο"

Weidman: "Η πυγμαχία έχει μόνο το MayPac, το ΜΜΑ είναι μεγαλύτερο"

Σύμφωνα με τον middleweight πρωταθλητή του UFC, Chris Weidman, αν εξαιρέσει κανείς τον Mayweather και τον Pacquiao, το ΜΜΑ συνολικά είναι μεγαλύτερο σαν σπορ.

Η σύγκριση ανάμεσα στην πυγμαχία και το ΜΜΑ, ιδιαίτερα οσον αφορά το μέγεθός τους ως σπορ, έχει ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια και συνεχίζεται από ότι φαίνεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με τον middleweight πρωταθλητή του UFC, Chris Weidman, αν εξαιρέσει κανείς τον Mayweather και τον Pacquiao, το ΜΜΑ συνολικά (προφανώς εννοεί το UFC) είναι μεγαλύτερο σαν σπορ.

"Νοιώθω ότι στην πυγμαχία έχουν μόνο τους Mayweather και Pacquiao. Ποιος άλλος είναι εκεί; Νομίζω ότι το ΜΜΑ είναι ήδη μεγαλύτερο πέρα από αυτούς τους δύο. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η πυγμαχία δεν είναι μάχη, είναι ένα μέρος μιας μάχης. Είναι σαν να λες ότι η πάλη είναι μάχη ή το καράτε. Στο UFC είμαστε τόσο πιο κοντά σε μια πραγματική μάχη. Είναι ουσιαστικά όσο αληθινό μπορεί να γίνει. Στην πυγμαχία απλά ρίχνεις χέρια, οπότε δεν είναι αλήθεια μάχη"είπε ο Weidman και είναι λογικό ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Η αλήθεια είναι το UFC είναι στημένο τελείως διαφορετικά. Στο επίκεντρο είναι η διοργάνωση πρώτα και μετά οι μαχητές, όπως δηλαδή συμβαίνει και στα άλλα μεγάλα sport, ενώ στην πυγμαχία οι ίδιοι οι αθλητές είναι και promoters του εαυτού τους και πολλές φορές κάνουν κουμάντο ακόμη και στις ομοσπονδίες που τους δίνουν τις ζώνες. Όλη η προσέγγιση από επιχειρηματική και προωθητική πλευρά είναι αρκετά διαφορετική ανάμεσα στα δύο αθλήματα.

Πάντως καλό είναι να δούμε ένα πρόσφατο παράδειγμα για το πόσοι βλέπουν το ένα και πόσοι το άλλο. Βγάζω στην άκρη το MayPac που δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη σύγκριση.

O τελευταίος αγώνας του Golovkin στο συνδρομητικό HBO (όχι PPV δηλαδή ούτε ανοιχτή τηλεόραση) έκανε γύρω στο 1,5 εκ θεατές στο μέγιστο. Αν και ο Golovkin δεν είναι τοπ τοπ από εμπορικής πλευράς, είναι αρκετά γνωστός πια.

Αντίστοιχα ο Chael Sonnen με τον Shogun πριν δύο χρόνια (κανένας από τους δύο δεν είναι τοπ από εμπορικής πλευράς) έκανε ανώτερη τηλεθέαση στο μικρότερο του HBO, FOX SPORTS 2,3 εκ. προβολές ενώ ο ρεκόρ στο ίδιο κανάλι το έχει ο Mcgregor με τον Siver με σχεδόν 3,5 εκ. θεατές!!!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Fighters επιπέδου πλακώνονται στις τουαλέτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωταθλήτρια kickboxer παριστάνει την άσχετη και τους βγάζει νοκ άουτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως ο Ζαμπίδης απάλυνε τον πόνο ενός άρρωστου παιδιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ