MMA

Vasyl Lomachenko: Ο πυγμάχος που αλλάζει το σύστημα

Vasyl Lomachenko: Ο πυγμάχος που αλλάζει το σύστημα

Η ανοδική πορεία του Vasyl Lomachenko και η νοοτροπία με την οποία προσεγγίζει τα παιχνίδια του επηρεάζει τις "βεντέτες" της επαγγελματικής πυγμαχίας όσον αφορά στους αντιπάλους που θα επιλέξουν στα επόμενα παιχνίδια τους. (video)

"Δεν μου ζήτησε χρήματα... Ούτε καν μπόνους υπογραφής συμβολαίου. Το μόνο που απαίτησε ήταν οι συνεχόμενες προκλήσεις. Θα τις έχει", δήλωσε ο promoter του Ουκρανού, δυο φορές ολυμπιονίκη στο πλαίσιο της προώθησης της προχθεσινής μάχης με τον Nicholas Wdata-alters.

Πράγματι, ο Τζαμαϊκανός ( σ.σ. αήττητος με αναλογία πάνω από 80% στην επιτυχία νοκ-άουτ) στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν σούπερ πρόκληση για τον Vasyl, ασχέτως με την εξέλιξη και την παραίτηση του Wdata-alters στον έβδομο γύρο. Μιλάμε για έναν άρτιο μποξέρ, απλά ο Lomachenko τυχαίνει να είναι πιο άρτιος!

Για πολλούς που ασχολούνται με την επαγγελματική πυγμαχία η πιο σημαντική μάχη για τον Lomachenko θεωρείται αυτή με τον Rigodeaux. Από την άλλη, ο Bob Arum σκοπεύει να τον βάλει να μοιραστεί το ρινγκ κόντρα στον Manny Pacquiao, άρα το πλάνο του Ουκρανού και της ομάδας του είναι να κατακτήσει όσο περισσότερα παγκόσμια πρωταθλήματα είναι δυνατό σε διάφορες κατηγορίες.

Ο Lomachenko με το "καλώς ήρθα"στο επαγγελματικό μποξ δεν κοίταξε πρώτα το ρεκόρ. Έσπευσε για τους παγκόσμιους τίτλων των σημαντικότερων ομοσπονδιών.

Στην παρθενική του εμφάνιση σε pro επίπεδο ο Ουκρανός πήγε για την WBO (international) της featherweight και την πήρε. Αμέσως μετά χτύπησε την κενή ζώνη της WBO και έχασε! Ναι, ήττα μόλις στο δεύτερο ματς της καριέρας του από τον Orlando Salido (σ.σ. SD την 1η Μαρτίου του 2014).

Αντί όμως να τον δούμε να πέφτει ψυχολογικά ή ακόμα και να "μικραίνει" τ'όνομά του ο Lomachenko μεταμορφώθηκε σ'ένα πραγματικό "κτήνος" μέσα στο ρινγκ σημειώνοντας αήττητο σερί έξι αγώνων και με φοβερές εμφανίσεις. Ο πυγμάχος, όχι απλά συνήλθε από την ήττα, αλλά γίνεται όλο και καλύτερος και δεν "μασάει" να ρισκάρει συνεχώς...

Μήπως λοιπόν η στρατηγική - Lomachenko "ξυπνήσει" και τους πιο συντηρητικούς... σταρ και ξεκινήσουν να παίζουν μερικές σημαντικές και ενδιαφέρουσες για την ιστορία μάχες (όπως για παράδειγμα οι Kovalev-Ward) και πάρει η πυγμαχία ξανά τα πάνω της σε σύγκριση πάντα με το UFC που κλείνει όποιο ματς θέλει και όποτε θέλει; Το μέλλον θα δείξει...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Θα πάθεις σοκ με την καυτή προπονήτρια του Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σέξι Ελληνίδα Ταεκβοντίστρια πρωταγωνιστεί σε βίντεο κλιπ και ρίχνει το… Instagram (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ