MMA

Τριανταφύλλης: "Ο Καρατέκα που πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες"!

Τριανταφύλλης: "Ο Καρατέκα που πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες"!

Το όνομα του Δημήτρη Τριανταφύλλη είναι συνδεδεμένο άρρηκτα τόσο με το καράτε όσο και με την επιτυχία αφού ό,τι υπάρχει σε επίσημη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Έλληνας καρατέκα έχει βγει πρώτος.

Το όνομα του Δημήτρη Τριανταφύλλη είναι συνδεδεμένο άρρηκτα τόσο με το Καράτε όσο και με την επιτυχία. Ό,τι υπάρχει σε επίσημη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο Έλληνας καρατέκα έχει βγει πρώτος. Συνεχόμενος πρωταθλητής Ελλάδος, πρωταθλητής Ευρώπης και φυσικά πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία του.

Από τους καταλληλότερους λοιπόν για να μοιραστεί με τους αναγνώστες του fightsports.gr το δικό του ολυμπιακό όραμα είναι ο Τριανταφύλλης. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι άδικο εφόσον το Καράτε μπει στο πρόγραμμα ο Δημήτρης να μην προλάβει να αγωνιστεί. Εύκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η τύχη του το χρωστάει...

Μας έχει εκπλήξει άλλωστε πάρα πολλές φορές, αφού μετά από σοβαρούς τραυματισμούς ο Τριανταφύλλης ήταν πίσω και μάλιστα τερμάτιζε σαν πρωταθλητής. Στο μεγάλο αφιέρωμα "Καράτε στους Ολυμπιακούς" ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μην ρωτήσουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή εάν θα... φλερτάρει με το Τόκιο; Μας απάντησε.

"Κατ'αρχάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και το βήμα που μου δίνετε μέσα από το σάιτ σας να τοποθετηθώ για την ολυμπιακή πορεία του Καράτε. Όντως, θα έλεγα ότι μου το χρωστάει μια και στην παγκόσμια ομοσπονδία του Καράτε έχω κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις και αυτό θα ήταν το ιδανικό να κλείσω την τροπαιοθήκη μου.

Είναι ένα όνειρο ζωής για μένα από μικρό παιδί. Όνειρο το οποίο ανυπομονούσα να ζήσω αυτά τα 20 χρόνια που παρακολουθούσα τις αποτυχημένες προσπάθειες παρ'όλο που έφτανε τόσο κοντά να μπει το Καράτε στο επίσημο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω ότι προέρχομαι από ένα ακόμη σοβαρό χειρουργείο και βρίσκομαι σ'ένα μεταβατικό στάδιο. Προέχει η καλή αποκατάστασή μου έτσι ώστε να πάρω την απόφαση τον Αύγουστο αν θα ήθελα να συμμετάσχω στην πορεία προς του Ολυμπιακούς σαν αθλητής ή σαν προπονητής."

Στο ερώτημα εάν σαν προπονητής θα παλέψει να δει δικός του καρατέκα στους Ολυμπιακούς σε περίπτωση που μπει το Καράτε στο Τόκιο το 2020 ο Τριανταφύλλης είπε:

"Φυσικά! Το όνειρο ενός προπονητή είναι να δει αθλητές του να συμμετάσχουν και να διακρίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση οφείλω στη νέα γενιά να δώσω τα μέγιστα ώστε να ζήσουν οι αθλητές το όνειρο που ίσως δεν ζήσω εγώ.

Σαν προπονητής νέος, αλλά με ήδη δύο πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές εφήβων νέων και νεανίδων στο Σύλλογό μου είναι αυτονόητο να βάλω πλάνο τετραετίας με στόχο να έχω όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητής μπορώ στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Τέλος η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή προίκα αθλητών οι οποίοι θα προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες ώστε οι αθλητές της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δώσουν τον καλύτερους εαυτό στη χώρα που γέννησε το Καράτε το 2020."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ fightsports.gr

Πατέρας βάζει πυγμάχο να δείρει τον γιο του για να του βάλει μυαλό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ηλίας Λάμπρου: «Οι σχολές μας δεν χωρούν φασίστες και ναζί»
Mike Tyson: «Είχα να κάνω σεξ 5 χρόνια γιατί ήμουν ηλίθιος» (BINTEO)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ