MMA

Το βασανιστήριο της Cyborg των 63.50 κιλών

Το βασανιστήριο της Cyborg των 63.50 κιλών

Η Christiane "Cyborg" Justino έχει αντιμετωπίσει απίστευτη κριτική σε όλη της την ΜΜΑ καριέρα. Τώρα τελευταία βλέπει έντονο κύμα συμπάθειας να την "τυλίγει". Δείτε γιατί.

Η μυώδης εμφάνιση της, οι επιβλητικές της νίκες επί μαχητριών αγαπημένων στο κοινό όπως η Gina Carano αλλά και η απροθυμία της να πέσει στα κιλά της Ronda για να την αντιμετωπίσει, είναι οι βασικές αιτίες που υπάρχουν, ακόμη και εδώ κάτω από το fightsports, σχολιαστές που επαναλαμβάνουν σεξιστικά σχόλια για το "αν είναι άνδρας ή γυναίκα τελικά".

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες η πρωταθλήτρια από την Βραζιλία βλέπει ένα έντονο κύμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της και μεγάλο ρόλο έπαιξε η απίστευτα σκληρή και συγκινητική σκηνή από το νέο ντοκιμαντέρ που δείχνει την "άτρωτη" Cyborg να κλαίει γοερά πάνω από την ζυγαριά ή τυλιγμένη σε πετσέτες, προσπαθώντας να πιάσει τα 63.50 κιλά (140 pounds) για τους αγώνες της στο UFC.

Και δεν είναι μόνο ο γολγοθάς της αλλά και το πόσο ανούσιο είναι το βασανιστήριο που της επιβάλει το UFC για να αγωνιστεί σε μια ανύπαρκτη κατηγορία. Προφανώς η γυναίκα δεν μπορεί να πέσει στα 135 pounds που παίζουν οι άλλες χωρίς να ρισκάρει σοβαρά την υγεία της, προφανώς γιατί της επιβάλλουν να παίξει στα 140 επί αντιπάλων που δεν είναι στο επίπεδο της; Για να περιμένει πότε θα αποφασίσει η Ronda να επιστρέψει να κάνουν το superfight;

Δεν υπάρχουν λέει το UFC γυναίκες στα 145 pounds που δεν έχει κερδίσει η Cyborg. Και όμως υπάρχουν. Holly Holm, Miesha Tate είναι σε δύσκολη θέση στα 135 Pounds, δεν βλέπουν τίτλο σύντομα, όμως στα 145 απέναντι στην Cyborg ξαφνικά έχεις superfights. Η Tate έπαιζε σε αυτά τα κιλά στο Strikeforce και η Holm έχει το μέγεθος να ανεβεί σίγουρα.

H Cyborg των 63 κιλών και 50 γραμμαρίων, είναι μια βασανισμένη, ταλαιπωρημένη αθλήτρια. Το UFC πρέπει να προστατέψει και αυτή.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor (ΦΩΤΟ)

Γιάννης Αϊδινιώτης: Οι 13 σφαίρες και το ξύλο για την κολόνια!

Iρλανδός πυγμάχος κερνάει ξύλο σε Τούρκους μαγαζάτορες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ