MMA

Το σκληρό Weight Cut της Miesha Tate

Το σκληρό Weight Cut της Miesha Tate

Η πρώην πρωταθλήτρια του UFC Miesha Tate χρειάστηκε την συνδρομή της πετσέτας για να ζυγιστεί γυμνή και να πιάσει οριακά το βάρος των 61 κιλών. Το αποτέλεσμα ήταν επικίνδυνο.

Όταν η πρώην πρωταθλήτρια του UFC Miesha Tate χρειάστηκε την συνδρομή της πετσέτας για να ζυγιστεί γυμνή και να πιάσει οριακά το βάρος των 61 κιλών για τον αγώνα της με την Nunes, όλοι καταλάβαμε ότι είχε ένα κακό weight cut.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο μαχητής κινδυνέυει να εμφανιστεί στον αγώνα αποδυναμομένος, αφυδατωμένος, επιρρεπείς σε λάθη και φυσικά με μεγαλύτερη ευπάθεια στα νοκ άουτ και την εγκεφαλική ζημιά, αφού δεν έχει τα σωστά εγκεφαλικά υγρά να τον προστατέψουν.

«Το γεγονός ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα έχουν υποστεί αφυδάτωση έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι αθλητές να χάνουν τις νευρομυϊκές προσαρμογές τους μέσα στο παιχνίδι και να ενώ θέλουν να μην τους βγαίνει το πλάνο που είχαν καταστρώσει. Ακούω πολλές φράσεις που λένε: “Δεν ξέρω τι έφταιξε… κόλλησα…..δεν μπορούσα να σκεφτώ…… έδινα εντολή στο σώμα μου αλλά αυτό δεν ανταποκρινόταν κοκ»μας είχε πει ο αθλητικός διατροφολόγος και διαιτολόγος Γιάννης Μαυρίδης σε ένα πολύ καλό άρθρο πριν από λίγο καιρό.

Η πραγματική εικόνα λοιπόν του κακού Weight Cutting είναι πολύ μεγαλύτερη και γι αυτό το UFC παίρνει σιγά σιγά μέτρα να το εξαλείψει ή έστω να το κάνει πιο ασφαλές. Δείτε τις φωτογραφίες της ταλαίπωρης Miesha Tate μια μέρα ουσιαστικά πριν τον αγώνα

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)

Έστειλαν δάσκαλο πολεμικών τεχνών στη φυλακή του διαβόλου! (ΦΩΤΟ)

Το καυτό Tattoo Fitness model Anzhelika Anderson θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ