MMA

Το ψέμα του Pacquiao και η απειλή φυλάκισης

Το ψέμα του Pacquiao και η απειλή φυλάκισης

Ο Manny Pacquiao απέκρυψε τον τραυματισμό στον ώμο του από το ιατρικό δελτίο πριν τον αγώνα με τον Floyd Mayweather και κινδυνεύει, βάσει της νομοθεσίας στη Νεβάδα, από ένα ως τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ήταν ο αγώνας του αιώνα στην πυγμαχία και εκατομμύρια κόσμου περίμεναν την σύγκρουση δυο τεράστιων αθλητών. Αμύθητα χρήματα γύρω απ' αυτό το παιχνίδι, απίστευτο promotion και άπαντες ανέμεναν να βρεθούν στο ίδιο ρινγκ ο αήττητος, Floyd Mayweather και το αντίπαλο δέος του, ο Manny Pacquiao.

Ο 37χρονος Φιλιππινέζος αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στον ώμο του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, το οποίο πάντως απέφυγε να γνωστοποιήσει, μη θέλοντας να επηρεάσει σε τίποτα την πολυαναμενόμενη μάχη του με τον Αμερικανό στο Λας Βέγκας.

Ο Pacquiao θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που ίσως τον αφήσει εκτός δράσης ακόμα και για έναν χρόνο, όμως η είδηση αφορά το ψέμα που είπε, όπως προκύπτει τουλάχιστον από το ιατρικό δελτίο που συμπλήρωσε και το οποίο έφερε η Daily Mail στην δημοσιότητα. Ο Pacquiao τίκαρε το "ΟΧΙ" στην ερώτηση: "Είχες κάποιον τραυματισμό στους ώμους, στους αγκώνες ή στα χέρια που χρειάζονται αποθεραπεία ή εξετάσεις; Αν ναι, εξήγησε".

Με βάση τη νομοθεσία στην Πολιτεία της Νεβάδα, ο πολύπειρος πυγμάχος και ο σύμβουλός του κατηγορούνται για το ψέμα τους και κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση ενός ως τεσσάρων ετών. Επίσης, ο Φιλιππινέζος κινδυνεύει και με αποκλεισμό από την Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα.

Μάλιστα, το ότι ο Pacquiao ήταν τραυματίας, επιβεβαίωσε και ο Dashon Johnson, ένας από τους sparring partners που τον βοήθησε στην προετοιμασία του. "Μας είπε να μην το αναφέρουμε σε κανέναν, αλλά είναι γεγονός πως ο Manny είχε τραυματιστεί στον δεξιό ώμο και υπέφερε.Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ήταν τόσο άσχημα, που απέφευγε τα sparring και κυρίως ξεκουραζόταν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδού το ιατρικό δελτίο που συμπλήρωσε ο Pacquiao:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ