MMA

Το παιδί θύμα του Bullying που αντέδρασε και έγινε θρύλος

Το παιδί θύμα του Bullying που αντέδρασε και έγινε θρύλος

Το παιδί θύμα του Bullying που αντέδρασε και έγινε θρύλος, σώζοντας ζωές. Ο 15χρονος, Casey Heynes, έγινε ξαφνικά διάσημος ως το αγόρι που αντέδρασε στον νταή (VIDEO).

Φαντάζομαι όλοι σας έχετε δει το σχετικό βίντεο. Ένας κοντούλης και αδύνατος "νταής" επιτίθεται και προσπαθεί να ντροπιάσει ένα μεγαλύτερο σε όγκο αγόρι σε κάποιο σχολείο και όλο το γεγονός το τραβάει σε βίντεο ένας φίλος του.

Κάποια στιγμή το θύμα δεν αντέχει άλλο (δεν φαίνεται να προσπαθεί και κάποιος να τον γλιτώσει) και ξεσπάει με πολύ επιθετικό τρόπο προς τον νταή πιτσιρικά αρπάζοντας τον για να τον σηκώσει ψηλά και να τον "σκάσει" στο έδαφος με πολύ δύναμη.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας το πρώην θύμα να φεύγει από το σημείο και τον θύτη να προσπαθεί να περπατήσει μετά την ρίψη. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν μετά κανείς από τους δύο δεν είχε κάποια σωματική βλάβη από το περιστατικό αλλά μόλις το βίντεο είδε το φως του ίντερνετ όλα αλλάξαν.

Το θύμα, ο 15χρονος Casey Heynes έγινε ξαφνικά διάσημος ως το αγόρι που αντέδρασε στον νταή, όλα τα μεγάλα κανάλια και όχι μόνο της Αυστραλίας, ήθελαν να του μιλήσουν, σελίδες άνοιξαν στο facebook υπέρ του με χιλιάδες μέλη που αποκαλούσαν τον ίδιο "θρύλο" και "Τιμωρό" ενώ τον bully "ποντικό". Η φήμη του έφτασε μέχρι το σημείο που ο Justin Bieber τον επισκέφτηκε στο σχολείο του και αργότερα τον ανέβασε στην σκηνή στην συναυλία του ως "αληθινό ήρωα".

Πριν, άνθρωποι περνούσαν από δίπλα και με φώναζαν "χοντρό", μου πετούσαν μπουκάλια νερό, τον χτυπούσαν στην πλάτη και του έβαζαν τρικλοποδιές. Μετά από 3 χρόνια εκφοβισμού και επιθέσεων παραδέχεται ότι είχε σκεφτεί ακόμη και την αυτοκτονία αλλά τώρα "περνάνε από δίπλα μου και με φωνάζουν ήρωα".

Όμως η αντίδρασή του δεν έσωσε πιθανότατα μόνο την δική του ζωή, "μια κοπέλα μου έστειλε ένα μήνυμα στο facebook ότι της έσωσα την ζωή. Είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αλλά όταν είδε την ιστορία μου αποφάσισε να μην το κάνει" είπε ο ίδιος στην telegraph.

O 19χρονος σήμερα Casey δουλεύει ως σύμβουλος θυμάτων bullying και παραδέχεται ότι η αντίδρασή του προήλθε από τον φόβο του ότι θα του έκαναν ακόμη χειρότερα πράγματα και αντέδρασε για να "εξουδετερώσει" την κατάσταση.

Αν και οι περισσότεροι τέθηκαν αμέσως στο πλευρό του Casey, και είναι λογικό, αν κοιτάξει κανείς το βίντεο θα προσέξει ότι αλλος πιτσιρικάς "σκάει" με πολύ άσχημο τρόπο στο έδαφος και ξυστά από το πεζοδρόμιο ενώ αν έπεφτε λίγο πιο δίπλα μπορεί να τραυματιζόταν πολύ άσχημα και να καταστρεφόντουσαν δύο ζωές, και του θύτη και του θύματος.

Η αντίδραση του Casey είναι απόλυτα λογική αλλά έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και εδώ, επιστρέφουμε πάλι στο άρθρο που ανεβάσαμε για το πως οι πολεμικές τέχνες, πάντα υπό έναν σωστό δάσκαλο και όχι όποιον να ναι, βοηθάνε ένα θ;Yμα του bullying. Η βία δεν μπορεί να είναι απάντηση στην βία αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο και σε αναγκάζουν να αμυνθείς καλό είναι να ξέρεις πως θα το κάνεις όσο το δυνατόν πιο σωστά και "αναίμακτα".

Μπορεί να είναι εύκολο να βαφτίσουμε τον Bully του βίντεο ως τον "κακό" αλλά σκεφτείτε ότι πολλοί έχουν υπάρξει θύματα οι ίδιοι ή είναι ταυτόχρονα θύματα κάπου αλλού, π.χ. στο σπίτι τους. Θέλει κατανόηση και προσοχή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών όχι ... να βγάλουμε τις τσουγκράνες.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Απίστευτο: Παράλυτος άντρας αποτρέπει ληστεία με BJJ

Γυναίκα «ντροπιάζει» άντρα σε υπαίθριο αγώνα πάλης στην Βουλγαρία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρραχίων, ο Παγκρατιαστής που κέρδισε τους Ολυμπιακούς aγώνες νεκρός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ