MMA

Το ολυμπιακό όραμα του Σπύρου Μαργαριτόπουλου!

Το ολυμπιακό όραμα του Σπύρου Μαργαριτόπουλου!

Ένα από τα πιο "βαριά" ονόματα του σύγχρονου ελληνικού Καράτε είναι ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος. Το fightsports.gr βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί σήμερα στο αφιέρωμα "Καράτε στους Ολυμπιακούς" τον εξαίρετο αυτόν αθλητή.

Διακρίσεις πολλές και συνεχόμενες με τον Σπύρο να υπηρετεί το Καράτε και την Εθνική ομάδα από το 1993. Ποιος ο καταλληλότερος λοιπόν να μοιραστεί μαζί μας το δικό του Ολυμπιακό Όραμα με φόντο φυσικά την είσοδο του Καράτε στο πρόγραμμα του Τόκιο το 2020.

Ο Μαργαριτόπουλος δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια του και είναι ξεκάθαρος πως αν και εφόσον το Καράτε μπει στην Ολυμπιάδα, τότε παρά τα 33 του χρόνια θα κάνει το τελευταίο χτύπημα για να κλείσει ένδοξα τη μεγάλη καριέρα του με ολυμπιακή συμμετοχή και γιατί όχι και ένα μετάλλιο συμπληρώνουμε εμείς.

Ο «Παγκόσμιος» Κώστας Παπαδόπουλος αποκλειστικά στο fightsports.gr!

"Καταρχάς ευχαριστώ το fightsports.gr για μια ακόμα φιλοξενία...

Η είσοδος του Καράτε στην Ολυμπιάδα είναι ένα γεγονός που επηρεάζει όλο το χώρο των μαχητικών αθλημάτων Παγκοσμίως και θα χαροποιήσει όλους τους καρατέκα και όχι μόνο.

Πραγματικά ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί το Καράτε ως μαχητική τέχνη έχει βαθιές ρίζες ξεχωριστό στυλ και αποτελεσματικότητα. Ως άθλημα είναι γρήγορο και απίστευτα θεαματικό με φανταστικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο και εκατομμύρια ασκούμενους σε κάθε γωνιά της Γης.

Ειλικρινά από όποια σκοπιά και αν το πάρεις αξίζει και με το παραπάνω να μπει στην Ολυμπιάδα και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά και όχι επειδή είμαι καρατέκα αλλά αντικειμενικά μιλώντας. Έχουμε ακόμα λίγο καιρό μπροστά μας και εύχομαι όλες οι αντιπαραθέσεις και τα πολιτικά παιχνίδια να πάνε στην άκρη και όλες οι ομοσπονδίες και όλοι όσοι θέλουν το καλό του Καράτε να ενωθούν και να χαράξουν κοινή πορεία για τους Ολυμπιακούς!

Εγώ προσωπικά ασκούμαι στο Καράτε από το 1993 και πάντα μετά από κάθε μου διεθνή επιτυχία άκουγα "άντε και στους Ολυμπιακούς" και προσπαθούσα πάντα να εξηγήσω με λύπη πως το Καράτε δεν είναι Ολυμπιακό άθλημα και λοιπά.

Είναι όνειρο μου όπως και πολλών συναθλητών μου να γίνει το Καράτε Ολυμπιακό και εννοείται αν όλα είναι καλά μέχρι τότε να αγωνιστώ και εγώ.

Είμαι 33 ετώνκαι είμαι στη Εθνική ομάδα από τα 16 μου. Στην καριέρα μου μέχρι τώρα έχω νιώσει εκτός από χαρές επιτυχιών, λύπες και αδικίες εντός και εκτός αγώνων. Προπονούμαι ακόμα, θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να κοντράρω και να κερδίσω οποιονδήποτε στη κατηγορία μου και το να μετέχω στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, στη ίδια χώρα και πόλη που πήρα το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2008 στην ανοιχτή κατηγορία, σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσω την καριέρα μου ως αθλητής Καράτε.

Φυσικά 4 χρόνια δεν είναι λίγα και τα πράγματα μπορεί να μην έρθουν έτσι αλλά όπως και να έχει θα είμαι παρόν με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα είτε του προπονητή είτε του παράγοντα ακόμα και του θεατή."

Δημήτρης Τριανταφύλλης: Ο Καρατέκα που πρέπει να είναι στην Ολυμπιάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ fightsports.gr

Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)
Ηλίας Λάμπρου: «Οι σχολές μας δεν χωρούν φασίστες και ναζί»
Το καυτό Tattoo Fitness model Anzhelika Anderson θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ