MMA

Τι είναι το Systema Spetsnaz και πόσο ρεαλιστικό είναι στο δρόμο

Τι είναι το Systema Spetsnaz και πόσο ρεαλιστικό είναι στο δρόμο

Ο Κυριάκος Τσολερίδης, επίσημος εκπρόσωπος του Systema Spetsnaz, μίλησε για το συγκεκριμένο στυλ μάχης και μας εξήγησε γιατί προσελκύει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Μιλήσαμε με τον Κυριάκο Τσολερίδη επίσημο εκπρόσωπο του κορυφαίου συστήματος στην Ελλάδα, Systema Spetsnaz το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Μπορείτε σε αυτό το άρθρο να μάθετε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το σύστημα, πόσο ρεαλιστικό είναι στην μάχη του δρόμου, γιατί το προτιμούν οι Έλληνες και μπορείς να εξασκηθείς. Αναλυτικά:

Τι είναι το Systema και για ποιο λόγο να προτιμήσει κάποιος αυτό το σύστημα;

"Το συγκεκριμένο σύστημα είναι το στυλ μάχης που χρησιμοποιούν, εδώ και δεκαετίες οι επίλεκτες δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας(και της FCB), μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας".

Οι τακτικές και οι κινήσεις ποιες πολεμικές τέχνες θα μπορούσες να πεις πως περιλαμβάνουν και τι έχουν ως βάση;

"Οι πολεμικές τέχνες που έχουν επηρεάσει το Systema είναι το Αρχαίο Κοζακικό Spas, άοπλη μάχη. Το Sashka μάχη με μαχαίρια και σπαθί, Aikido, Russian Boxing και Combat Sambo. Επίσης περιλαμβάνει λίγη κινησιολογία Kung Fu(όχι Wing Chun) και Tai Chi".

Πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι σε μάχη του δρόμου;

"Είναι άκρως ρεαλιστικό σε συνθήκες μάχης στον δρόμο ως στυλ αυτοάμυνας, καθώς δοκιμάζεται καθημερινά σε μάχες, αλλά και σε συμπλοκές στους δρόμους της Ρωσίας όπου αστυνομικοί έχουν να κάνουν με σκληρούς μαφιόζους και κακοποιούς. Άρα λειτουργεί. Πλέον(μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης) το Systema διαδόθηκε και στους πολίτες, ως ένα άκρως ρεαλιστικό σύστημα αυτοάμυνας. Αφού χρησιμοποιείται από την ελίτ του Ρωσικού στρατού, τότε μάλλον δουλεύει. Όταν μία υπερδύναμη του πλανήτη εμπιστεύεται αυτό το συγκεκριμένο στυλ μάχης. Τότε κάτι ξέρει".

Είναι κάτι που προτιμούν οι Έλληνες σύμφωνα με την πρώτη γεύση που έχεις πάρει ή θεωρείς πως είναι ακόμα άγνωστη στο ελληνικό κοινό;

"Στη χώρα μας ανεβαίνει συνεχώς και όσοι το ακολουθούν δεν το αλλάζουν".

Που μπορεί να σε βρει κανείς για κάνει το systema;

"Το γυμναστήριο που διδάσκω εγώ είναι το Νους και Δύναμη, Σωζοπόλεως 41 και Αριστομένους στην Πλατεία Αττικής(δύο λεπτά από την στάση του μετρό)".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Φοβερό αφιέρωμα των Ιαπώνων στον Ζαμπίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Mike Tyson παίζει στο UFC (ΒΙΝΤΕΟ)

McGregor:Ο Ιησούς κι εγώ είμαστε κουλ και είμαι και ο Ελ Τσάπο (BINTEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ