MMA

Θέμα: Την πρώτη μέρα... ψάρακας τη δεύτερη Rocky!

Θέμα: Την πρώτη μέρα... ψάρακας τη δεύτερη Rocky!

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους μας που μπήκαμε σε σχολή πολεμικών τεχνών και στο μήνα πάνω πιστέψαμε ότι θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Λίγο ο Van Damme, λίγο ο μάχιμος μεγάλος ξάδερφος και ο Goku αποτέλεσαν τους τρεις βασικούς παράγοντες που σε έστειλαν-με έστειλαν σε μία σχολή μαχητικών. Όταν πήγα εγώ ας πούμε της μόδας ήταν το kickboxing λόγω Ζαμπίδη.

Μία ημέρα πριν...

Εφόσον ο μάχιμος ξάδερφος έψησε εσένα και τους γονείς σου να σκάσουν το... πενηντάρικο έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση και αύριο θα πας στο dojo.

Η πρώτη σκέψη που σου περνάει από το μυαλό είναι η εικόνα της σχολής (σ.σ. εφόσον δεν είχες πάει ξανά για να δεις τον ξάδερφο) και νομίζεις θα πας σε κάτι τέτοιο:

Και ο δάσκαλος σου θα είναι αυτός:

Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο πιστέψαμε ότι οι επικείμενοι συναθλητές σουθα είναι παρόμοιοι με αυτούς τους τύπους:

Η μέρα της κρίσης

Τα ψέματα τελειώνουν και η ώρα της κρίσης έχει φτάσει. Σαν σωστός και τίμιος αθλητής αφού έχεις φάει νωρίς το μεσημεριανό σου, πέφτεις για έναν υπνάκο και ρυθμίζεις το ξυπνητήρι για αφύπνιση δύο ωρίτσες πριν το πρώτο σου μάθημα. Ξυπνάς:

Ένα ντουζάκι πριν την πρώτη προπόνηση είναι must στις αρχές (σ.σ. αργότερα κάνεις πάντα μετά την προπόνηση γιατί πας στο βραδινό τμήμα 9-11 όποτε τελειώνει η μέρα σου εκεί αρά το μπάνιο γίνεται must πριν τον ύπνο και όχι πριν την προπόνηση).

Όλοι μα όλοι λοιπόν και μην το αρνηθεί κανείς πριν πάμε στην πρώτη μας προπόνηση πιστεύαμε πως με το που πατήσουμε το πόδι μας μέσα θα εμφανιστεί κάποιος και θα μας κάνει κάτι τέτοιο:

Αφού ξεπερνάς το πρώτο "σοκ" μπαίνεις αποδυτήρια και αλλάζεις. Σκαλώνεις λίγο, διότι για πολύ κακή σου τύχη έχεις πέσει πάνω στον... επιδειξία της σχολής ο οποίος έχει πολύχρωμο σορτς, πολύχρωμα γάντια, κάνα δυο κορδέλες στο κεφάλι και στα χέρια. Αυτό ήταν... Αυτομάτως αναγάγεις τον "επιδειξία" -που κάνει 100 χρόνια μαχητικά αλλά δεν έχει μάθει τίποτα- στον Tong Po:

Εσύ που φοράς μια απλή φόρμα και ένα t-shirt νιώθεις αμήχανα, αλλά πισωγύρισμα δεν υπάρχει. Πρέπει να μπεις. Μπαίνεις και νομίζεις πως είσαι εδώ:

Παρ'όλα αυτά επειδή πήγες Παρασκευή πρώτη σου φορά στο dojo έχεις πάρει... φωτιά, καθότι η τελευταία εργάσιμη είναι πάντα η μέρα των σπάρινγκ και έχεις "κολλήσει" σαν τρελός και περιμένεις πως και πως να ρίξεις κι εσύ τις μπουνιές σου. Εννοείται πως με τις nerd ματιές που έριχνες στα σπάρινγκ κατάλαβες ότι τους έχεις κιόλας όλους.

THE NEXT DAY

Πλέον δεν ξυπνάς πανικόβλητος. Η ψυχολογία σου έχει αλλάξει και ήχο αφύπνισης στο κινητό έχεις βάλει το "Eye of the Tiger". Αφού σηκωθείς νιώθεις δυνατός και αρνείσαι να φας το πρωινό με τοστ και χυμό. Θες να φας πρωινό κάτι τέτοιο:

Μιλάς με την κοπέλα ή τον κολλητό σου και προσπαθείς να τους πείσεις να γραφτούν κι αυτοί λες και είσαι ο ιδιοκτήτης της σχολής! Αποφασίζεις να κάνεις την πρώτη σου βόλτα σαν αθλητής μαχητικών και νομίζεις πως στο δρόμο περπατάς και όλοι σε βλέπουν και χέζονται γιατί είσαι έτσι:

Όταν αργότερα θα σου τηλεφωνήσουν τα φιλαράκια για να πάτε το απόγευμα να δείτε μπάλα, αρνείσαι κατηγορηματικά. Δεν σε ενδιαφέρει πλέον το ποδόσφαιρο αφού ανήκεις σε διαφορετική φιλοσοφία και το ποδόσφαιρο είναι σπορ για τους κοινούς θνητούς. Θα πας όμως στο ραντεβού με την παρέα και θα μιλάς και θα συμπεριφέρεσαι σαν τον McGregor:

Εννοείται πως πριν τη συνάντηση έχεις διαβάσει και τα 30.000 θέματα των τελευταίων τεσσάρων ετών του Fighsports για να έχεις να πεις ιστορίες στους άσχετους φίλους σου...

Μ'αυτά και μ'εκείνα και αφού έχεις αγοράσει και τον εξοπλισμό σου, για τον πρώτο μήνα τουλάχιστον 24 ώρες το 24ώρο σκέφτεσαι τον πρώτο σου αγώνα -που θα είναι ερασιτεχνικός και δεν σε ενδιαφέρει- γιατί εσύ κι εγώ μπροστά στον καθρέφτη μας βλέπουμε έναν πραγματικό πρωταθλητή...

...με φιλοσοφία πάντα τέτοια:

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Claudia Gadelha είναι η πιο σέξι Βραζιλιάνα στις ΜΜΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Το "βουνό" του GOT τρώει 11 γεύματα και 4 κιλά κρέας την ημέρα! (ΦΩΤΟ)
Monique Ricardo: H Jiu Jitsu fighter που θες να σε ρίξει στο… έδαφος (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ