MMA

Τα πέντε ιερά τέρατα της βαριάς κατηγορίας στο μποξ

Τα πέντε ιερά τέρατα της βαριάς κατηγορίας στο μποξ

Το Fightsports.gr κάνει ένα αφιέρωμα στους πέντε κορυφαίους της βαριάς κατηγορίας του μποξ που σίγουρα δεν θα ήθελες να τα βάλεις μαζί τους.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την heavyweight κατηγορία σήμερα φτωχή και την συγκρίνουν με την εποχή που αγωνιζόταν ο Mike Tyson, ωστόσο οι σημερινοί πυγμάχοι έχουν κάνει το παιχνίδι τους πιο "επαγγελματικό" με τον σκοπό να αγιάζει τα μέσα.

Η πυγμαχία με το πέρασμα των χρόνων άλλαξε, όπως αλλάζουν όλα γύρω μας και ενώ οι παλαιότεροι πυγμάχοι "δούλευαν" για το κοινό, οι σημερινοί δουλεύουν για την νίκη. Παρόλα αυτά ο αγώνας του Antony Joshua με τον Wladimir Klitschko πριν από μερικούς μήνες απέδειξε πως η ποιότητα των αθλητών στα βαριά είναι τεράστια.Μεθοδικοί, δυνατοί και γεννημένοι νικητές. Πάμε να δούμε τα πέντε τέρατα της βαριάς κατηγορίας.

Anthony Joshua

Κατά την γνώμη μας είναι το νούμερο 1 αυτή την στιγμή. Μεγάλωσε σε μία δύσκολη γειτονιά, γαλουχήθηκε με σκληρότητα και ανταγωνιστικό πνεύμα που το βγάζει έντονα μέσα στο ρινγκ. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δύσκολα τα βρίσκεις σε παίκτες στα βαριά, παρά ταύτα στο παιχνίδι με τονKlitschko, μπορεί να κέρδισε αλλά δεν ήταν στην καλή του μέρα, αν αναλογιστεί κανείς πως σε προηγούμενα ματς έκανε εκπληκτικά πράγματα. Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και ένας από τους πιο πειθαρχημένους μαχητές στον πλανήτη. Πρωταθλητής IBF και IBO θα δώσει την ρεβάνς στον Ουκρανό σύντομα για να αποδείξει πως ποτέ δεν κάνει πίσω, έστω κι αν γνωρίζει τις παγίδες που ενέχουν σε αυτό το παιχνίδι.

Deontay Wilder

H νούμερο 1 απειλή για τον Βρετανό είναι ο υψηλόσωμος πυγμάχος από την Αλαμπάμα. Αήττητος με 37 στα 38 νοκ άουτ θα αναρωτιέστε γιατί τον βάζουμε κάτω από τον Joshua. Τα ονόματα με τα οποία έχει παίξει, πλην του Bermane Stiverne δεν είναι πρωτοκλασάτα. Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δύο το περιμένουμε μέσα στο 2018 διότι πλέον έχουν στερέψει οι δικαιολογίες και ο Wilder θα πρέπει να δώσει ένα ντέρμπι στο κοινό του. Δεν είναι από τους πιο τεχνικούς αθλητές στα βαρέα ωστόσο έχει τρομερή δύναμη και μακριά χέρια που κάνουν την ζημιά.

Wladimir Klitschko

Eιναι ένας πραγματικός θρύλος. Ο "παλιός" της σειράς έχει δοξαστεί όσο κανείς, και το αξιοσημείωτο είναι πως ποτέ δεν έχει προκαλέσει με την συμπεριφορά του. Τιμάει το μποξ, μεθοδικός στο παιχνίδι, που κάνει το κοινό να ξεχνάει πως είναι 40 Μαΐων, με χαρακτηριστικό τον αγώνα με τον Joshua που θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Ανήκει στο πάνθεον των πυγμάχων μαζί με Tyson, Lewis και Holyfield.

Τony Bellew

Kάποιοι θα αναρωτηθείτε γιατί βάλαμε τον Τony Bellew στην κατηγορία με τα τέρατα. Διότι ο Βρετανός είναι πρώτος...μάγκας, που ανέβηκε κατηγορία και σόκαρε τον κόσμο με την νίκη του επί τουDavid Haye.Οι ειδικοί έδιναν το πολύ τρεις γύρους, όμως ο Tony τους διέψευσε και απέδειξε πόσο σκληρός μαχητής είναι. Τώρα πάει και για την ρεβάνς σε μία άγνωστη κατηγορία για εκείνον, μόνο και μόνο για να αποδείξει στο κοινό του ότι είναι τοπ μαχητής. Στα έξτρα πως παρά το ότι βρίζονταν ασύστολα πριν την μάχη οι δύο τους, ο Bellew αποθέωσε τον Haye για την γενναιότητα του να τραβήξει το ματς όσο...πάει, όντας τραυματισμένος.

David Haye

Αυτός ο πυγμάχος σήμερα θα έπρεπε να είναι το νούμερο 1. Όχι απλά δεν είναι αλλά υπάρχουν και πολλοί μποξέρ που μπορούν να τον αμφισβητήσουν. Υπερβολικά επιρρεπής στους τραυματισμούς όμως όταν μιλάμε μόνο για μποξ, είναι εκπληκτικός. Όποιο δύσκολο παιχνίδι έχει δώσει(Klitshcko, Bellew) το έχει χάσει γιατί κάτι έπαθε κατά την διάρκεια. Φυσικά αυτή την δεν είναι δικαιολογία γι'αυτό και τον βάζουμε στην θέση πέντε. Χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι στο κοινό του και όταν χρειαστεί να γίνει κακός το κάνει. "Αυτό το ματς θα είναι ομαδικός βιασμός", είχε πει κάποτε στον Audley Harrison.

Διαβάστε ακόμηστο fightsports.gr

ΌτανηκαυτήπορνοστάρKleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ