MMA

Τα μεγαλύτερα αήττητα σερί της πυγμαχίας!

Τα μεγαλύτερα αήττητα σερί της πυγμαχίας!

Ο Floyd Mayweather έφτασε στο 48-0 το σερί και έχει πλέον στόχο να φτάσει το ρεκόρ του Rocky Marciano, ωστόσο στην ιστορία της πυγμαχίας έχουν καταγραφεί άλλα πιο μεγάλα αήττητα σερί.

Πολύ κουβέντα γίνεται για το σερί 48-0 του Floyd Mayweatherκαι τον στόχο να φτάσει το 49-0 του Rocky Marciano, το οποίο λογικά και θα φτάσει με τον επόμενο του αγώνα. Ενώ αυτό καθεαυτό το ρεκόρ είναι εντυπωσιακό, στην ιστορία της πυγμαχίας έχουν καταγραφεί άλλα πιο μεγάλα αήττητα σερί.

Το κορυφαία είναι αυτό του flyweight Jimmy Wyldeμε 103 αγώνες σερί αήττητος από το 1910 μέχρι το 1915. Προσέξτε 103 αγώνες σε 4 χρόνια, δηλαδή 25 αγώνες τον χρόνο. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Pacquiao έχει 8 αγώνες συνολικά και ο Mayweather 7...συνολικά.

Το επόμενο μεγαλύτερο σερί το έχει ο Pedro Carrasco,με 93 σερί νίκες από το 1964 μέχρι το 1972. To τρίτο μεγαλύτερο σερί είναι αυτό του κατα γενική ομολογία κορυφαίου πυγμάχου όλων των εποχών του Sugar Ray Robinson(μην το μπερδεύεται με τον Sugar Ray Leonard) ο οποίος ξεκίνησε από το 0 και έφτασε 91 σερί ήττες σε 8 χρόνια! Ο Robinson είχε και το φοβερό σερί 85-0 αήττητος όλη του την καριέρα στο ερασιτεχνικό μποξ.

Οι νίκες του και οι επιτυχίες του σε παραπάνω από μια κατηγορία, όταν οι κατηγορίες ήταν μόλις 6 και η αλλαγή τους σήμαινε πολλά κιλά διαφορά, οδήγησε τον Τύπο της εποχής στην δημιουργία για πρώτη φορά των λιστών pound for pound για να κάνουν συγκρίσεις ανεξάρτητα κατηγορίας.

Ονόματα όπως ο Muhammad Ali, o Joe Louis, o Roberto Duran και ο Sugar Ray Leonard τον έχουν ονομάσει ως τον κορυφαίο όλων των εποχών. Το 1997 το περιοδικό ring τον ονόμασε τον καλύτερο pound for pound πυγμάχο στην ιστορία, δύο χρόνια μετά το Assosiated press τον ανακήρυξε ως πυγμάχο του αιώνα ενώ το 2007 το ESPN τον ονόμασε τον κορυφαίο πυγμάχο όλων των εποχών.

Αξιοσημείωτο και το σερί τουJulio César Chávez με 89 μάχες αήττητος από το 1980 μέχρι το 1993. Ανάμεσα στα "θύματά" του και ο θείος του Floyd Μayweather.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Δείτε το Mayweather vs Pacquiao! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο έλεγχος αστυνομικού που μετατράπηκε σε αγώνα μποξ στη μέση του δρόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης βάζει τέλος στην καριέρα του (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ