MMA

Τα καλτ 80's ανέδειξαν και τον πυγμάχο τους...

Τα καλτ 80's ανέδειξαν και τον πυγμάχο τους...

Η πιο καλτ δεκαετία όλων των εποχών στην Ελλάδα ήταν αυτή του '80. Αποκορύφωμα φυσικά της συγκεκριμένης εποχής στην πατρίδα μας ήταν οι βιντεοκασέτες και οι ταινίες με πρωταγωνιστές τους Ψάλτη, Μουστάκα κατά κύριο λόγο άλλα κι άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς.

Το μποξ και τα μαχητικά αθλήματα μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι έγιναν γνωστά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όμως η πυγμαχία είχε την τιμητική της και εκείνα τα χρόνια...

Με τίτλο: Ράκος... Νούμερο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας ήταν η ταινία που πήρε το μποξ και το πέρασε σε άλλη διάσταση στην κυριολεξία!

Με πρωταγωνιστή τον φοβερό Στάθη Ψάλτη που υποδύθηκε τον "Ηρακλή Σπίνο" είδαμε πως μέσα σε μιάμιση ώρα ένας υποψήφιος δικηγόρος - σερβιτόρος κατάφερε με... χρυσό στην πανεπιστημιάδα(;) να γνωρίσει τον Στάθη Θεοχάρη (σ.σ. Ρομπέρτο στην ταινία) κατά κόσμον Γιώργος Βασιλείου και έπειτα να ξεκινήσει επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη.

Του φόρτωσαν και μία αιθέρια ύπαρξη στο πλάι του και κάπως έτσι ο Ψάλτης ή Ηρακλής Σπίνος όχι μόνο έγινε πασίγνωστος μποξέρ, αλλά στην τελευταία μάχη της καριέρας του έβαλε το μποξ και στο... στοίχημα με τους συγγενής του να ποντάρουν όλη τους την περιουσία πάνω του.

Φυσικά, πίσω από το μποξ υπήρχε και το συναίσθημα μια και ο Σπίνος έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον πραγματικά εξαιρετικό μποξέρ της εποχής Κώστα Σαξανίδη για να εξασφαλίσει τα έξοδα της εγχείρησης της αδερφής του. Τελικά την εγχείρηση ανέλαβε ο... καμπαρετζής γαμπρός!

Πάντως, εάν εξαιρέσει κανείς το γεγονός πως μετά τον Σφέτα δεν είδαμε και πολλές ταινίες μαχητικού περιεχομένου το "Ράκος Νούμερο... 14" είχε και το μποξ και το γέλιο του φυσικά.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Το Tattoo Fitness model Anzhelika Anderson θα σε…γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Leonard John "Lenny" McLean: Ο βασιλιάς των μπράβων στο Λονδίνο και σκληρός μποξέρ με...γυμνά

Απίστευτο βίντεο με δάσκαλο να διδάσκει την πνευματική δύναμη σε μαθητή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ