MMA

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο τραγικές μάχες στην ιστορία της πυγμαχίας

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο τραγικές μάχες στην ιστορία της πυγμαχίας

Οι Emile Griffith και Benny Parret πήραν μέρος σε μια απίστευτη μάχη μέχρι...θανάτου. Διαβάστε αναλυτικά τη συγκλονιστική ιστορία.

Ήταν Μάρτιος του 1962 όταν οι Emile Griffith και Benny Paret ετοιμαζόντουσαν για την επίσημη ζύγιση της τρίτης μάχης τους για τον παγκόσμιο τίτλο της Welterweight κατηγορίας.

Μέχρι τότε είχαν από μία νίκη και μία ήττα και σίγουρα το αποτέλεσμα του τρίτου αγώνα θα καθόριζε ποιος από τους δύο θα έβγαινε νικητής από την κόντρα.

Δυστυχώς όμως ένας από τους δύο βγήκε από την κόντρα νεκρός, σε μια πραγματικά τραγική ιστορία.

Στην ζύγιση του αγώνα ο Paret θέλοντας να "πικάρει" τον αντίπαλο του, τον χτύπησε με το χέρι στα οπίσθια και τον αποκάλεσε "Μaricon" μια πολύ προσβλητική έκφραση για κάποιον ομοφυλόφιλο. Ο Griffith τρελάθηκε και χρειάστηκε να τον συγκρατήσει πολύς κόσμος για να μην ορμήξει στον Paret.

Ίσως ο Paret να ήθελε απλά να παίξει mind games με τον αντίπαλο του, ίσως και να ήξερε ότι ο Griffith ήταν bisexual, είχε σχέσεις δηλαδή και με άνδρες και γυναίκες. Φυσικά εκείνη την εποχή, το να παραδεχτεί κάτι τέτοιο ένας αθλητής, πόσο μάλλον ένας πυγμάχος, ήταν προσωπική και επαγγελματική καταστροφή ενώ ο Griffith ήταν και σε δεσμό με μια κοπέλα.

Την επόμενη μέρα στον αγώνα, στον 6ο γύρο ο Paret παραλίγο να τον βγάλει νοκ άουτ αλλά το καμπανάκι έσωσε τον Griffith. Στο διάλειμμα ο προπονητής του του έδωσε την εξής συμβουλή.

"Όταν τον πλησιάσεις θέλω να συνεχίσεις να τον χτυπάς μέχρι να σε αγκαλιάσει ή να σας χωρίσει ο διαιτητής. Αλλά θα τον χτυπάς μέχρι να σε διακόψουν".

Το ματς συνεχίστηκε μέχρι τον 12ο τραγικό γύρο όταν ο Griffith στρίμωξε τον Paret στην γωνία και άρχισε να περνάει πολύ δυνατά και καθαρά χτυπήματα, το ένα μετά το άλλο με τον διαιτητή να αργεί πάρα πολύ να το σταματήσει. Μάλιστα σε κάποιο σημείο ο Paret είχε ρίξει τα χέρια και είχε γύρει το σώμα του πάνω στα σχοινιά εμφανώς χωρίς τις αισθήσεις του αλλά και πάλι ο διαιτητής άφησε τον Griffith να τον βομβαρδίζει με πολύ δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο συγγραφέας Normal Mailer που ήταν κοντά στο ρίνγκ εκείνο το βράδυ περιγράφει δραματικά τη σκηνή: "Καθώς δεχόταν αυτά τα 18 σερί χτυπήματα, κάτι έγινε σε όλους όσους ήταν σε ψυχική απόσταση από το event. Κάποιο κομμάτι του θανάτου του άγγιξε και εμάς. Όπως έπεφτε κάτω, ο ήχος των χτυπημάτων του Griffith αντιλαλούσε μέσα στο μυαλό σαν ένα βαρύ τσεκούρι που κόβει ξύλα στα δύο. Ο Paret πέθανε όρθιος στα πόδια του"

Τον πήραν από το ρινγκ σε φορείο αναίσθητο και πέθανε 10 μέρες μετά στο νοσοκομείο χωρίς να ανακτήσει ποτέ ενδιάμεσα τις αισθήσεις του.

Όταν έμαθε αργότερα ο Griffith σε τι κατάσταση ήταν ο αντίπαλος του προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο και όταν βγήκε έξω, οι άνθρωποι στον δρόμο τον έβριζαν και τον έφτυναν αφού οι οπαδοί του Paret θεωρούσαν ότι τον σκότωσε επίτηδες.

Θα κάνει πάρα πολύ καιρό να βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου αφού οι απειλές ήταν συνεχόμενες. Ο ίδιος θα αγωνιστεί άλλες 80 φορές αλλά θα είναι πια ένας τελείως διαφορετικός μαχητής αφού αποφεύγει τελείως τα δυνατά χτυπήματα και προσπαθεί να κερδίσει με το jab του. Για 40 ολόκληρα χρόνια, θα παραδεχτεί ο ίδιος αργότερα, θα βλέπει εφιάλτες για εκείνη την βραδιά. Κάποια στιγμή στην αρχή της δεκαετίας του '90 και στο πλαίσιο του παρακάτω ντοκιμαντέρ ο Griffith θα συναντήσει τον γιο του Paret ο οποίος θα τον αγκαλιάσει και θα του πει ότι δεν του κρατάει κακία. Η μητέρα του και χήρα δεν ήθελε να τον συναντήσει ποτέ.

"Είναι περίεργο" λέει ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα. "Σκοτώνω έναν άνδρα και αργά ή γρήγορα όλοι με συγχωρούν. Αν τον αγαπήσω όμως οι ίδιοι θα πουν ότι είναι ασυγχώρητο και είμαι κακός άνθρωπος. Οπότε ακόμη και αν δεν πήγα ποτέ φυλακή, ήμουν σε ένα κελί όλη μου την ζωή".

Δείτε το απίστευτο ντοκιμαντέρ...

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Αθλήτρια του Krav Maga τρελαίνει κόσμο στα social media (ΦΩΤΟ)

Brye Anne Russillo: Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη

Άνοιξαν οι ουρανοί: Γδύθηκε η Felice και έσπειρε πανικό (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ