MMA

Σοκώλης: "Υστερούμε σε παιδεία"

Σοκώλης: "Υστερούμε σε παιδεία"

Ο Χρήστος Μπάρδας και ο Μάνος Ναβροζίδης φιλοξένησαν στην εκπομπή "Fightcast" και τον Sport24 Radio 103,3 τον Νίκο Σοκώλη ο οποίος μίλησε για τα σχέδια του και τη μάχη του με τον Ναρούτσκα.

Ο αθλητής των ΜΜΑ, Νίκος Σοκώλης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Fightcast», με τους Χρήστο Μπάρδα και Μάνο Ναβροζίδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τον επόμενο αγώνα του: « Είναι την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στην Πολωνία για την υπεράσπιση της ζώνης PL MMA με αντίπαλο τον Μάρτσιν Ναρούτσκα. Είναι ένα σκληρό παιδί, με πολλές δυνατότητες και καλό ρεκόρ, που μετράει πάρα πολύ στις ΜΜΑ. Γενικά η Πολωνία έχει μεγάλη ποικιλία αθλητών. Ωστόσο, και εμείς δεν έχουμε να ζηλέψουμε απολύτως τίποτα».

Για τις προτάσεις που του είχαν γίνει για να αγωνιστεί: « Συζητούσα με τον μάνατζερ μου για τα επόμενα βήματα και θέσαμε τους στόχους μας. Σίγουρα ήταν φοβερό χαρτί η νίκη επί του Τσμιελέφσκι, καθώς μετράει πολύ να έχω στο ρεκόρ μου αυτό το αποτέλεσμα. Μου έγινε η πρόταση για την υπεράσπιση του τίτλου και δεν μπορούσα να αρνηθώ».

Για το αν πρόκειται να δώσει αγώνες στην Ελλάδα: « Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Αν υπάρχει κάτι που θα μας καλύψει, θα το συζητήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα. Σίγουρα το οικονομικό είναι ένα θέμα, αφού στο εξωτερικό υπάρχουν περισσότερα χρήματά. Δε δίνω και πολύ σημασία στους τίτλους που μου αποδίδουν κάποιοι και χαίρομαι που ο κόσμος αγαπάει το ΜΜΑ. Και στην Ελλάδα γίνονται καλές διοργανώσεις, αλλά το θέμα είναι πρώτα από όλα οι αθλητές, που θα έπρεπε να αμείβονται πολύ καλύτερα. Για αυτό πηγαίνουν να παίξουν στο εξωτερικό, όπου υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη και είναι εξοικειωμένοι με το προϊόν, κάτι που δεν ισχύει εδώ, καθώς δεν έχουμε δει τέτοια αθλήματα στην ελληνική τηλεόραση. Οπότε, πως περιμένεις από κάποιον που δεν έχει δει κάτι τέτοιο να ανεχθεί τη «βιαιότητα» που υπάρχει στους αγώνες; Παράλληλα, στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ασχοληθείς με τα μαχητικά αθλήματα και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως δεν υπάρχουν καλές οικονομικές απολαβές για τους αθλητές. Στην Αμερική υπάρχουν οι υποδομές για να είσαι μόνο αθλητής και να μην ασχολείσαι με κάτι άλλο προκειμένου να βγάλεις τα απαραίτητα χρήματα. Τέλος, υστερούμε και σεπαιδεία στα μαχητικά αθλήματα».

Για το αν οι Γκολόβκιν, Κότο, Μόζλεϊ και Κανέλο είναι στη σκιά του Μεϊγουέδερ: « Ισχύει αυτό, αλλά δεν είναι το πρόβλημά τους. Αυτοί δέχονται να παίξουν με ισάξιους ή με καλύτερους αντιπάλους, κάτι που δεν έκανε ο Μεϊγουέδερ. Απέφευγε για πολύ καιρό να παίξει με τον Πακιάο και τον αντιμετώπισε σε ένα τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα».

Για το αν ο Μάικ Τάισον ήταν ο καλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών: « Ο Τάισον στην εποχή του ήταν ο καλύτερος και είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών στην κατηγορία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ