MMA

Ψήφισε τον καλύτερο Featherweight στην ιστορία του UFC

Ψήφισε τον καλύτερο Featherweight στην ιστορία του UFC

Η ζώνη της featherweight κατηγορίας του UFC αλλάζει για τρίτη φορά χέρια και το Fightsports ψάχνει μέσω του αναγνωστικού κοινού τον κορυφαίο. Ψήφισε τον καλύτερο στην ιστορία του UFC

Ο Jose Aldoφαινόταν να είναι ο... ισόβιος πρωταθλητής της featherweight κατηγορίας. Από τις 30 Απριλίου του 2011 ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την πορεία του στο UFC σαν πρωταθλητής όντας ήδη το απόλυτο αφεντικό της συγκεκριμένης division από το WECπου αγωνιζόταν.

Ξεκινώντας την πορεία του στο κορυφαίο ΜΜΑ επίπεδο ο Jose νίκησε τον Hominick και από εκεί και πέρα υπερασπίστηκε τη ζώνη του έξι φορές, νικώντας σημαντικούς παίκτης στην ιστορία των μεικτών πολεμικών τεχνών και του UFC βέβαια. Οιαντίπαλοι που προσπέρασε για να διατηρήσει τη ζώνη του ήταν οι: Kenny Florian,Chad Mendes (Χ2),Frankie Edgar,Chan Sung Jung Ricardo Lamas.

Η πορεία απόλυτης κυριαρχίας του Jose Aldo έληξε τον Δεκέμβριο του 2015 όταν απέναντι στήθηκε ο Conor McGregor και τον... κατέβασε σε 13 δευτερόλεπτα γράφοντας ιστορία.

Ο Conor McGregor από την πλευρά του μπορεί να μην υπερασπίστηκε ποτέ τη ζώνη του όμως για να φτάσει μέχρι εκεί πέτυχε επτάνίκες με 6 ΚΟ. Μονάχα ο Max Holloway γλύτωσε και δεν έπεσε νοκ-άουτ, έχασε όμως στην απόφαση. Από εκεί και πέρα ο Conor δεν υπερασπίστηκε τη ζώνη και ακολούθησε άλλη πορεία.

Και φτάνουμε στον Max Holloway το νέο πρωταθλητή της κατηγορίας και 100% αφεντικό...

Πρωταθλητής πλέον ο μαχητής από τη Χαβάη έχασε από τον Ιρλανδό σούπερ σταρ και από τότε έγινε "τρελό φορτηγό" με 11 στις 11 νίκες! Ο "Ευλογημένος" έγινε πρωταθλητής και δείχνει ασταμάτητος, παρ'όλα αυτά τον περιμένουμε πια στην πρώτη υπεράσπιση, λογικά με τον Frankie Edgar.

Τέταρτη και τελευταία υποψηφιότητα της ψηφοφορίας μας ο Edgar. O εξαίρετος αυτός μαχητής στάθηκε άτυχος στην featherweight κατηγορία, αλλά δεν μπορούμε να μην τον συμπεριλάβουμε. Έγινε πρωταθλητής στην lightweight κερδίζοντας τον θρυλικό BJ Penn. Υπερασπίστηκε τρεις φορές αυτή τη ζώνη και έχασε άλλες δύο από τον Henderson.

Πέρασε στην featherweight και έχασε από τον "δαιμονισμένο" τότε Jose Aldo. Τραυματίστηκε και πάλεψε σκληρά για να διεκδικήσει πάλι ζώνη και το πέτυχε με πέντε συνεχόμενες νίκες, νικώντας για τρίτη φορά τον Penn, ενώ προσπέρασε και παίκτες όπως ο Faber και ο Mendes. Ηττήθηκε πάλι από τον Aldo στο UFC 200 για την interim και από τότε μετράει δύο συνεχόμενες νίκες με πιο σημαντική αυτή στο τελευταίο του ματς με τον Yair Rodriguez με ΤΚΟ στον δεύτερο. Αυτή η νίκη είναι υψίστης σημασίας γιατί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι ο Μεξικανός θα κάνει... πλάκα με τον Edgar.

Ακολουθεί παρακάτω η ψηφοφορία και αφού δώσετε την επιλογή σας περιμένουμε στα σχόλια και τα επιχειρήματά σας.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Jenna Jameson: Τρελαίνομαι για τον Conor McGregor (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ