MMA

Προβλήματα και με το επίπεδο τεστοστερόνης του Jones

Προβλήματα και με το επίπεδο τεστοστερόνης του Jones

Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει από τα τρία δείγματα που πήραν οι άνθρωποι της αθλητικής επιτροπής από τον Jon Jones, από τα οποία τα δύο πρώτα βρήκαν την βασική ουσία της κοκαΐνης Benzoylecgonin και τον οδήγησαν στην κλινική αποτοξίνωσης.

Αυτούσια τα αποτελέσματα των τριών ελέγχων (τα δύο στις 4/12 το τρίτο στις 18/12) βγήκαν στην δημοσιότητα και εγείρουν πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, εκτός από την εμφάνιση της παραπάνω ουσίας, ο Jones φαίνεται να παρουσιάζει πολύ χαμηλό δείκτη τεστοστερόνης προς επιτεστοστερόνη (Τ/Ε). Αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς δείκτες και σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο θα πρέπει να είναι 1/1 αλλά η αθλητική επιτροπή δέχεται 4/1.Σε περιπτώσεις όπως του Overeem και του Sonnen το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο 14/1 και 16/1 που σημαίνει ότι είχαν πολύ περισσότερη τεστοστερόνη από ότι επιτεστοστερόνη στον οργανισμό τους και περαιτέρω έλεγχος βρήκε το ντοπάρισμα κοκ.

Στην περίπτωση του Jones τώρα αυτό το κλάσμα ήταν το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή πολύ χαμηλό ίσως με 1/5 χαμηλότερο που σημαίνει ότι είχε πολύ περισσότερο «Ε» από «Τ». Σύμφωνα με ειδικούς που γράφουν σε ξένα Μέσα, αυτό από μόνο του μπορεί να είναι μεν φυσιολογικό αλλά είναι τόσο χαμηλό που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση για την αιτία του αφού αποτελεί πιθανή κόκκινη σημαία για πιθανή χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Άρα το πρώτο ερώτημα είναι, γιατί δεν το έλεγξαν παραπάνω από την αθλητική επιτροπή και του έδωσαν το ΟΚ να αγωνιστεί και αν είναι εφικτό να γίνει ο έλεγχος με ισότοπα του άνθρακα τώρα, είτε στα παλιά δείγματα είτε καινούρια.


Το δεύτερο βασικό ερώτημα είναι γιατί έγινε εξαρχής έλεγχος για κοκαΐνη κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της αθλητικής επιτροπής και δεν περιλαμβάνετε στα τεστ. Η επίσημη απάντηση του White είναι ότι έγινε γραφειοκρατικό λάθος από την επιτροπή, το οποίο μοιάζει με απίστευτη σύμπτωση.

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί ενώ το ήξεραν στο UFC από τον Δεκέμβρη τον άφησαν να αγωνιστεί και το ανακοίνωσαν μετά. Ο White είπε τρεις δικαιολογίες α) ότι ήταν υγιής (πως γίνεται να είσαι υγιής για να παίξεις ξύλο όταν παίρνεις κοκαΐνη) β) ότι δεν πήρε αναβολικά (δεν έγινε περαιτέρω έλεγχος σε ασυνήθιστα αποτελέσματα) και γ) δεν μπορούσαν βάση συμβολαίου (νομίζω πως έχουν ακυρωθεί πολλές μάχες στο παρελθόν για λιγότερο σοβαρούς λόγους από την χρήση ναρκωτικών).

Μεγάλη υπόθεση που φαίνεται να έχει ξεσηκώσει λίγο τα Μέσα αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα, μην ξεχνάμε ότι σε λίγο παίζει ο Mcgregor και όλοι θα ασχοληθούν με αυτόν…

Disclaimer: Είναι σωστό να μην σπεύδουμε να καταδικάσουμε κάποιον, τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα αλλά το ότι δεν έχουν απαντηθεί δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια πλεκτάνη.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Δείτε το νοκ άουτ του Μιχάλη Ζαμπίδη στον Τούρκο Harun Kina

Απίστευτα σκληρός τραυματισμός στο γότανο μετά από «oblique kick»

Johnny Tapia: Τίτλοι, Νοκ Άουτ, Κοκαΐνη και μια τραγική ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ