MMA

Πολεμικές τέχνες και Bullying: Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Πολεμικές τέχνες και Bullying: Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να φανούν καθοριστικές στην διαμόρφωση προσωπικότητας τόσο του ασκούμενου που δέχεται το bullying αλλά και αυτού που το ασκεί.

Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να φανούν καθοριστικές στην διαμόρφωση προσωπικότητας τόσο του ασκούμενου που δέχεται το bullying αλλά και αυτού που το ασκεί. Με τις πολεμικές τέχνες χτίζεις αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, σεβασμό, αυτοσυγκράτηση, μείωση του στρες και φυσικά αυτοάμυνα. Πως όμως αυτή η σχέση μπορεί να γίνει αμφίδρομη για το θύμα και τον θύτη;

Οι Bullies όπως αποκαλούμε τους θύτες, απολαμβάνουν να κερδίζουν την προσοχή των άλλων με την συμπεριφορά τους. Οι πολεμικές τέχνες τους βοηθούν αυτή την προσοχή να την κερδίζουν μέσα στην σχολή, αλλά με σωστότερο τρόπο, μέσω πειθαρχίας και κανόνων.

Από την άλλη τα παιδιά που δέχονται το bullying, συνήθως αποτελούν εύκολοι στόχοι. Τι σε κάνει όμως εύκολο στόχο θα αναρωτηθεί κανείς; Ένα παιδί που δείχνει αδύναμο, χωρίς αυτοπεποίθηση που φοβάται εύκολα. Οι πολεμικές τέχνες βοηθούν στο να αποβάλλει κανείς αυτά τα στοιχεία και να εμπνέει σιγουριά και δυναμισμό. Πλέον, δεν αποτελείς εύκολο στόχο!

Ένας από τους λόγους που o θύτης συμπεριφέρεται άσχημα στο θύμα, είναι η πειθαρχία που λείπει από την οικογένεια του. Οι πολεμικές τέχνες και o δάσκαλος της σχολής μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει τον γονέα και να κατευθύνει το παιδί σε σωστότερα μονοπάτια.

Τα θύματα από την άλλη, έχουν την τάση να "θυματοποιούνται" ευκολότερα όταν αυτό τους συμβεί τις δύο- τρεις πρώτες φορές. Οι πολεμικές τέχνες του δίνουν αυτό το στίγμα συμπεριφοράς που δεν προκαλεί τον επιτιθέμενο να τους ενοχλεί.

Ένας από τους λόγους που o θύτης συμπεριφέρεται άσχημα στο θύμα είναι η πειθαρχία που λείπει από την οικογένεια του. Οι πολεμικές τέχνες και o δάσκαλος της σχολής μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει τον γονέα και να κατευθύνει το παιδί σε σωστότερα μονοπάτια.

Τα θύματα από την άλλη, έχουν την τάση να "θυματοποιούνται" ευκολότερα όταν αυτό τους συμβεί τις δύο- τρεις πρώτες φορές. Οι πολεμικές τέχνες του δίνουν αυτό το στίγμα συμπεριφοράς που δεν προκαλεί τον επιτιθέμενο να τους ενοχλεί.

Μάθε μέσω των πολεμικών τεχνών να ελέγχεις τα συναισθήματα σου!

Άλλοι είναι αυθόρμητοι και άλλοι μαζεμένοι. Είτε ανήκουν στην μία πλευρά είτε στην άλλη, όταν ξεκινήσουν μία πολεμική τέχνη θα μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματα τους. Θυμός,ένταση, μίσος, ζήλια και άλλα πολλά μπορούν να μετριαστούν μέσω αυτού.

Κοινωνικότητασε θύμα και θύτη

Πολλές φορές τα άτομα που έχουν αυτούς τους ρόλους, είναι άτομα που δεν ανήκουν σε παρέες ή έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Η σχολή σου μπορεί να γίνει η οικογένεια σου, οι φίλοι σου και να αναπτύξει την κοινωνική σου συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σαν σήμερα ο Ken Norton… έσπασε το σαγόνι του Ali! (ΒΙΝΤΕΟ)

Aπίστευτο: 206 μπουνιές σε 30 δεύτερα από μικρή πυγμάχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν οι εγκληματίες αφήνουν τα όπλα και βάζουν τα γάντια! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ