FIGHTSPORTS

Πολεμικές τέχνες και Bullying: Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Πολεμικές τέχνες και Bullying: Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης;

Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να φανούν καθοριστικές στην διαμόρφωση προσωπικότητας τόσο του ασκούμενου που δέχεται το bullying αλλά και αυτού που το ασκεί.

Οι πολεμικές τέχνες μπορούν να φανούν καθοριστικές στην διαμόρφωση προσωπικότητας τόσο του ασκούμενου που δέχεται το bullying αλλά και αυτού που το ασκεί. Με τις πολεμικές τέχνες χτίζεις αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, σεβασμό, αυτοσυγκράτηση, μείωση του στρες και φυσικά αυτοάμυνα. Πως όμως αυτή η σχέση μπορεί να γίνει αμφίδρομη για το θύμα και τον θύτη;

Οι Bullies όπως αποκαλούμε τους θύτες, απολαμβάνουν να κερδίζουν την προσοχή των άλλων με την συμπεριφορά τους. Οι πολεμικές τέχνες τους βοηθούν αυτή την προσοχή να την κερδίζουν μέσα στην σχολή, αλλά με σωστότερο τρόπο, μέσω πειθαρχίας και κανόνων.

Από την άλλη τα παιδιά που δέχονται το bullying, συνήθως αποτελούν εύκολοι στόχοι. Τι σε κάνει όμως εύκολο στόχο θα αναρωτηθεί κανείς; Ένα παιδί που δείχνει αδύναμο, χωρίς αυτοπεποίθηση που φοβάται εύκολα. Οι πολεμικές τέχνες βοηθούν στο να αποβάλλει κανείς αυτά τα στοιχεία και να εμπνέει σιγουριά και δυναμισμό. Πλέον, δεν αποτελείς εύκολο στόχο!

Ένας από τους λόγους που o θύτης συμπεριφέρεται άσχημα στο θύμα, είναι η πειθαρχία που λείπει από την οικογένεια του. Οι πολεμικές τέχνες και o δάσκαλος της σχολής μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει τον γονέα και να κατευθύνει το παιδί σε σωστότερα μονοπάτια.

Τα θύματα από την άλλη, έχουν την τάση να "θυματοποιούνται" ευκολότερα όταν αυτό τους συμβεί τις δύο- τρεις πρώτες φορές. Οι πολεμικές τέχνες του δίνουν αυτό το στίγμα συμπεριφοράς που δεν προκαλεί τον επιτιθέμενο να τους ενοχλεί.

Ένας από τους λόγους που o θύτης συμπεριφέρεται άσχημα στο θύμα είναι η πειθαρχία που λείπει από την οικογένεια του. Οι πολεμικές τέχνες και o δάσκαλος της σχολής μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει τον γονέα και να κατευθύνει το παιδί σε σωστότερα μονοπάτια.

Τα θύματα από την άλλη, έχουν την τάση να "θυματοποιούνται" ευκολότερα όταν αυτό τους συμβεί τις δύο- τρεις πρώτες φορές. Οι πολεμικές τέχνες του δίνουν αυτό το στίγμα συμπεριφοράς που δεν προκαλεί τον επιτιθέμενο να τους ενοχλεί.

Μάθε μέσω των πολεμικών τεχνών να ελέγχεις τα συναισθήματα σου!

Άλλοι είναι αυθόρμητοι και άλλοι μαζεμένοι. Είτε ανήκουν στην μία πλευρά είτε στην άλλη, όταν ξεκινήσουν μία πολεμική τέχνη θα μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματα τους. Θυμός,ένταση, μίσος, ζήλια και άλλα πολλά μπορούν να μετριαστούν μέσω αυτού.

Κοινωνικότητα σε θύμα και θύτη

Πολλές φορές τα άτομα που έχουν αυτούς τους ρόλους, είναι άτομα που δεν ανήκουν σε παρέες ή έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Η σχολή σου μπορεί να γίνει η οικογένεια σου, οι φίλοι σου και να αναπτύξει την κοινωνική σου συμπεριφορά.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σαν σήμερα ο Ken Norton… έσπασε το σαγόνι του Ali! (ΒΙΝΤΕΟ)

Aπίστευτο: 206 μπουνιές σε 30 δεύτερα από μικρή πυγμάχο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν οι εγκληματίες αφήνουν τα όπλα και βάζουν τα γάντια! (ΒΙΝΤΕΟ)

SHARE:

BEST OF NETWORK

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

15χρονη έπεσε θύμα βιασμού από τον αδερφό της

Μέσα σε ένα αρρωστημένο οικογενειακό περιβάλλον ζούσε μία άτυχη 15χρονη σε περιοχή της Φωκίδας. Την κακοποιούσαν ο αδερφός και η μητέρα της

HOT RIGHT NOW

Ο χορός της Emily Ratajkowski σκίζει (ακόμα και τα ρούχα της)

Υπο φυσιολογικές συνθήκες αυτό το video δεν πρέπει να το δεις στο γραφείο.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

Αυτό είναι το πλέον εντυπωσιακό κτίριο της Αθήνας για το 2017

Σε απόσταση αναπνοής από το πολυβραβευμένο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος ένα ακόμη επιβλητικό κτήριο έρχεται να προστεθεί στην περιοχή. Σε ποιον κορυφαίο επιχειρηματία ανήκει και ποια η χρήση του

MALEBOX

Λάμπρο Χούτο, γιατί άρχισες να δέρνεις τον κόσμο;

Λίγο πριν τον τελικό του Enfusion, μιλήσαμε με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για το πώς βρέθηκε στα ρινγκ και για τα χρόνια του στα γήπεδα.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ

Πώς και ποιοι θα πάρουν τα χρήματα της εξαγγελίας Τσίπρα

Σε διευκρινήσεις προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μια μέρα μετά την εξαγγελία έκτακτων μέτρων ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αναλυτικά τα ποσά που δικαιούται ο καθένας

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24