MMA

"Ποιότητα, γρήγορη ροή και δίκαιο matchmaking στο International Fight Club Open"

"Ποιότητα, γρήγορη ροή και δίκαιο matchmaking στο International Fight Club Open"

Την Κυριακή 2 Απριλίου το International Fight Club Open επιστρέφει για να φιλοξενήσει αθλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη προσφέροντας ξανά σπουδαία χρηματικά έπαθλα.

Το fightsports.grμίλησε με τον εμπνευστή και head coach τουFight Club Galatsi, Γιάννη Θεοφάνους για το μεγάλο event. Διαβάστε την συνέντευξη:

- Άλλο ένα International Fight Club Open ετοιμάζεται για τις 2 Απριλίου και είναι λογικό να υποθέσουμε ότι είστε απόλυτα ικανοποιημένος από τα προηγούμενα και συνεχίζεται αυτή τη προσπάθεια έτσι;

"Το International Fight Club Open 2017 είναι αποτέλεσμα μια δεκάχρονης σκληρής προσπάθειας από την οργανωτική ομάδα του Fight Club και της Theofanous Elite Team. Μέσα από τα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε προσπαθούμε πάντα να βελτιώσουμε τα λάθη μας ώστε να λαμβάνουν οι αθλητές δίκαια και ασφαλή αποτελέσματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να προβάλλεται η διοργάνωσή μας στη τηλεόραση με Official Broadcaster τη Nova μέσα από τα έξι κανάλια της με αναμετάδοση για 6 συνεχόμενους μήνες. Δημιουργήσαμε ένα show για τα μάτια εκατοντάδων θεατών στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου στις 2 Απριλίου αλλά και για τους χιλιάδες τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν τους επόμενους 6 μήνες. Οι καλύτεροι αθλητές Α’ κατηγορίας με όρους Κ1 στο κεντρικό μας ριγκ θα παλέψουν για το χρηματικό έπαθλο των 1000€ σε 4 κατηγορίες!"

- Για άλλη μια φορά το IFCO δίνει πλούσια χρηματικά έπαθλα παρότι είναι ερασιτεχνικοί αγώνες. Πως πήρατε την απόφαση να το ξεκινήσετε αυτό και ποιος ο στόχος των χρηματικών αμοιβών;

"Το χρηματικό έπαθλο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές Α’ κατηγορίας να συμμετάσχουν σε ερασιτεχνικούς αγώνες με όρους Κ1. Είναι μια δίκαιη αμοιβή για τους αθλητές που θα αγωνιστούν από 2-4 φορές για να φτάσουν στο τελικό.

Παράλληλα θέλουμε να κάνουμε πιο αναγνωρίσιμη τη πυραμίδα του Κ1 του International Fight Club Open 2017 αλλά και να προβάλλεται με την ίδια επιτυχία από το κανάλι της Nova και τις επόμενες χρονιές."

- Πως θα μοιραστούν φέτος τα χρηματικά έπαθλα που συνολικά είναι 5000 ευρώ σε μετρητά;

"Είναι ένα τουρνουά K1 με το πυραμιδικό σύστημα (single-elimination) στις κατηγορίες 63,5kg, 71kg, 75kg and 81kg για άντρες A κλάσης. Οι αθλητές θα αγωνιστούν με τους επίσημους όρους Κ1 του πρωταθλήματος και με πυραμιδικό σύστημα. Ο κάθε αθλητής προωθείται μέσα από αγώνες που ρυθμίζονται από το αυτόματο σύστημα στατιστικών και σκόρινγκ, μέχρι να αναδειχτεί ο πρωταθλητής κάθε κατηγορίας. Ο νικητής κάθε κατηγορίας, εκτός από το κύπελλο του πρωταθλήματος, θα λάβει 1000€ σε μετρητά!

Με ειδικό σύστημα πόντων, βασισμένων στις νίκες, ήττες ή ισοπαλίες των αθλητών, θα ανακηρυχθούν στο τέλος των αγώνων, οι 3 κορυφαίοι σύλλογοι του event οι οποίοι θα λάβουν δωροεπιταγές 1000€, 500€ and 300€ από τους χορηγούς μας!
Οι ομάδες (2Χ2) θα αγωνιστούν στα -74kg και +74kg (Άνδρες) και +50kg (Γυναίκες). Οι νικήτριες ομάδες κάθε κατηγορίας, εκτός από το κύπελλο του τουρνουά, θα λάβουν 200€ μετρητά."

- Έχει πραγματοποιήσει και έχετε συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, πόσο μεγάλο κίνητρο είναι για τους αθλητές και τις σχολές τους από την εμπειρία σας; Τι σας είπαν οι συμμετέχοντες που διεκδίκησαν τα έπαθλα στο προηγούμενο;

"Το κίνητρο για τους προπονητές και τους αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωσή μας είναι η ποιότητα των αγώνων, η γρήγορη ροή αλλά και το δίκαιο matchmaking. Σίγουρα το να κερδίσει ο αθλητής σου 1000€ μετρητά είναι μεγάλη ανταμοιβή. Προσωπικά κι εγώ σαν προπονητής προτιμώ να συμμετέχω σε διοργανώσεις που ανταμείβουν επάξια τους αθλητές μου."

- Είχατε και στο προηγούμενο πολλές συμμετοχές ακόμη και από Ευρωπαϊκές χώρες. Φέτος πως κινούνται οι συμμετοχές;

"Είχαμε συμμετοχές και τις 2 χρονιές από σκανδιναβικές χώρες και τη Κύπρο. Είναι πολύ τιμητικό για μας να μας προτιμούν και 2η χρονιά ομάδες από το εξωτερικό και να αυξάνουν κάθε φορά τον αριθμό των συμμετοχών τους. Αυτό για μας σημαίνει ότι έμειναν ευχαριστημένοι και από την οργάνωση και από το επίπεδο της διοργάνωσής μας."

- Ποιοι σας στηρίζουν για άλλη μια φορά στο IFCO;

"Τη μεγαλύτερη στήριξη τη λαμβάνουμε από τους 60 συλλόγους που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημά μας. Ο Δήμος Γαλατσίου ως συνδιοργανωτής μας παραχώρησε το Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Η ΠΟΚ αδειοδότησε το ερασιτεχνικό μας πρωτάθλημα. Ο Στέλιος Πολίτης της WKU και της ISCA HELLAS στήριξε τη διοργάνωση με αθλητές για το τουρνουά του Κ1 και με διαιτητές και κανονισμούς του επίσημου Κ1.

Οι χορηγοί μας φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Θέλω να ευχαριστήσω τη Joya Fight Gear, το Βραζιλιάνο, την INTEGRATED SECURITY MANAGEMENT, το PAN CAR, τη SEVEN, το MOLIZ, τη FORCE 1, την OLYMPUS, το Μελλιτιμον, την Challenger Hpngsports και την Infamous για τη στήριξή τους."

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Υπέγραψαν το πιο Sexy Ring Girl για να παίξει ΜΜΑ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτο θηλυκό: Αrianny Celeste σε παραλία του Μεξικού φορώντας τα…απαραίτητα (ΦΩΤΟ)

Θα πάθεις πλάκα: Αυτό είναι το ring girl του Versus (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ