MMA

Ποιος είναι ο σπουδαίος πυγμάχος Roberto Duran!

Ποιος είναι ο σπουδαίος πυγμάχος Roberto Duran!

Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας "Hands of Stone", διαβάστε για τα σπουδαία κατορθώματα του εξαιρετικού πυγμάχου, Roberto Duran.

Με την πρεμιέρα της ταινίας "Hands of Stone" που πραγματεύεται την ζωή του και την κόντρα του με τον Sugar Ray Leonard, o Roberto Duran έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα και πολύς νέος κόσμο μαθαίνει για τα καταρθώματα του ως μέλος της σπουδαίας 4δας των 80s (κυρίως 75 - 85 για την ακρίβεια) δηλαδή τους: Duran, Leonard, Hagler και Hearns.

Ποιος ήταν όμως ο σπουδαίος Roberto Duran;

Ο Ρομπέρτο Ντουράν γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου, 1951 στο Ελ Τσορίγιο του Παναμά.

Ο πατέρας του ήταν Αμερικανός πεζοναύτης που είχε μια περιστασιακή σχέση με τηνμητέρα του Ντουράν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Παναμά, αλλάέφυγε από τη χώρα όταν ο Ρομπέρτο ήταν πολύ μικρός, αφήνοντας την οικογένειαστη φτώχεια και την ανέχεια. Ο Ντουράν έμαθε να παίζει μποξ σε μικρή ηλικία καιέγινε επαγγελματίας στα 16 του, χάρη στο φυσικό του ταλέντο και το πάθος του γιατην κορυφή. Γρήγορα έγινε ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία πυγμάχους καιέφτασε στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ, το 1980, μεπροσωπικό σκορ 71 νίκες έναντι 1 μόλις ήττας.

Η τάση του για δυνατά χτυπήματακαι νοκ-άουτ νωρίς στον αγώνα τού έδωσαν το παρατσούκλι «Χέρια από Πέτρα».Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, γνώρισε τον διάσημο προπονητή Ρέι Αρσέλ, οοποίος στην καριέρα του προπόνησε πάνω από 2 χιλιάδες αθλητές, κανένας απότους οποίους δεν τραυματίστηκε σοβαρά σε κανέναν αγώνα. Με την αυστηρήπροπόνηση και τις μοναδικές μεθόδους του Αρσέλ , ο 21χρονος Ντουράν κέρδισετον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο ελαφρών βαρών και έφτασε στην κορυφή που τόσαχρόνια ονειρευόταν.

Στις 20 Ιουνίου, 1980, σε ένα ματς 15 γύρων, ο Ρομπέρτο Ντουράν κέρδισε τον μέχριτότε αήττητο πρωταθλητή Σούγκαρ Ρέιλ Λέοναρντ. Μερικούς μήνες αργότερα, οΝτουράν και ο Λέοναρντ ξανασυναντήθηκαν σε έναν αγώνα που έχει μείνειδιαβόητος στην ιστορία του αθλήματος, αφού ο Ντουράν σταμάτησε κατά τη διάρκειατου αγώνα με τη φράση «no más», δηλαδή «όχι άλλο». Ο Ντουράν έστρεψε τηνπλάτη στον αντίπαλό του και αποχώρησε, παραχωρώντας έτσι τον τίτλο του με τονπλέον αναπάντεχο και σοκαριστικό τρόπο, τον οποίο αρνείται μέχρι σήμερα νασυζητήσει.

Παρόλ’ αυτά, ο Ντουράν δεν ήταν έτοιμος να κρεμάσει τα γάντια του, αφήνοντας μιαήττα να είναι το τέλος της καριέρας του. Τρία χρόνια αργότερα, στα 32 α γενέθλιά του,ο Ντουράν νίκησε τον 24χρονο Ντέιβι Μουρ, και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή,διασώζοντας έτσι την υστεροφημία του. Σήμερα θεωρείται ένας από τους δέκακορυφαίους πυγμάχους στην ιστορία, ενώ έχει μπει στo World Boxing Hall of Fameκαι το International Boxing Hall of Fame. Zει στον Παναμά με την γυναίκατου, με την οποία έχει αποκτήσει 9 παιδιά κατά τη διάρκεια του 40χρονου γάμουτους.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ιστορίες από την κρύπτη: Όταν ο Tyson προσέφερε 10.000$ για να τις παίξει μ’έναν νταή γορίλα!
Δημήτρης Βαρβαρέσος μέσα από την φυλακή: Δεν θα με λυγίσουν!
Χαμός: Αθλήτρια πρώτης γραμμής στην πάλη, γδύθηκε και προκάλεσε πανικό (ΦΩΤΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ