MMA

Πέντε τρόποι που οι πολεμικές τέχνες αλλάζουν την ζωή σου

Πέντε τρόποι που οι πολεμικές τέχνες αλλάζουν την ζωή σου

Τα μαχητικά αθλήματα μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που είναι θύμα του bullying όμως δεν περιορίζονται εκεί. Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους πέντε τρόπους που οι πολεμικές τέχνες μπορούν να αλλάξουν τη ζωή κάποιου.

Έχουμε ξαναγράψει παλιότερα άρθρο για τους τρόπους με τους οποίους τα μαχητικά αθλήματα και οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που είναι θύμα του Bullyingόμως δεν περιορίζονται εκεί φυσικά. Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους 5 τρόπους που οι πολεμικές τέχνες αλλάζουν την ζωή σου.

1. Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης

Αυτό το είχαμε αναφέρει φυσικά και στο Bullying. Το να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση βλέποντας ότι αναπτύσσεις ικανότητες που μπορούν να σε προστατέψουν σε μια δύσκολη στιγμή και ότι ξεπερνάς κάθε μέρα στο γυμναστήριο δυσκολίες, επεκτείνεται και στην καθημερινότητά σου αφού νιώθεις πιο δυνατός (-η), πιο σίγουρος (-η) απέναντι στις περισσότερες από τις δυσκολίες της ζωής.

2. Απώλεια βάρους και βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Η εξάσκηση μιας πολεμικής τέχνης είναι ένα είδος γυμναστικής που μπορεί να είναι όσο απαιτητική την θέλεις ενώ ταυτόχρονα είναι πιο ενδιαφέρουσα από ένα συμβατικό γυμναστήριο. Έτσι η σωματική εξάσκηση εκεί φέρνει την ανάγκη για καλύτερη διατροφή και γενικά καλύτερες συνήθειες και στην υπόλοιπη ζωή σου.

3. Πιο γρήγορη και στρατηγική σκέψη

Στα περισσότερα μαχητικά αθλήματα, ο μαχητής μαθαίνει να παίρνει αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου, εξασκεί το ένστικτό του και "βλέπει" περισσότερα και καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι σταρ του NBA όπως ο Carmelo Anthony κάνουν πυγμαχία για να βελτιώσουν την αντίληψή τους και την ταχύτητα των αντιδράσεών τους πάνω σε μια καίρια στιγμή. Αυτό μεταφέρεται φυσικά και στην καθημερινότητα όπου σε συνδυασμό με την έξτρα αυτοπεποίθηση του #1 μαθαίνουμε να αντιδράμε καλύτερα και πιο έξυπνα.

4. Αποβάλλεις το στρες

Όποιος έχει κάνει έστω και μια προπόνηση σε μαχητικό άθλημα σε περίοδο που έχει άγχος ξέρει πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το χτύπημα στον σάκο ή στους στόχους του προπονητή ή έστω μια νίκη σε ένα φιλικό αγώνα. Έτσι και αλλιώς η σωματική άσκηση βελτιώνει την ψυχολογία με την εκροή ενδορφίνης, πόσο μάλλον όταν σου επιτρέπει να βγάλεις και τα απωθημένα σου σε ένα σάκο! Εξάλλου όταν εκνευριζόμαστε το πρώτο πράγματα που σκεφτόμαστε συνήθως είναι "Θέλω να ρίξω μια μπουνιά κάπου" ! Είναι για κάποιο λόγο αυτόματος μηχανισμός της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

5. Το οικογενειακό κλίμα

Στις περισσότερες σχολές πολεμικών τεχνών, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γυμναστηρίων, οι ασκούμενοι μέσα δένονται σαν μια οικογένεια. Είναι τελείως διαφορετικό το να βγάζεις τόνους ιδρώτα δίπλα σε άλλους ανθρώπους σε αθλήματα επαφής που νιώθεις τον πόνο του άλλου στο πετσί σου κυριολεκτικά. Ακόμη και μετά από αγώνες είναι συχνό το φαινόμενο δύο μαχητές χωρίς προηγούμενη φιλική σχέση και μετά από πολύ ξύλο, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αγκαλιάζονται και να δείχνουν τον σεβασμό τους με αυτόν τον τρόπο. Κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει σε άλλα πιο συμβατικά αθλήματα.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το Ζαμπίδης vs MOXON!!!

Claudia Ochoa Felix: H πιο επικίνδυνη και εκπαιδευμένη γυναίκα στον κόσμο

Σκληροί MMAers του δρόμου τις… παίζουν μέχρι θανάτου (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ