MMA

Πέντε τρόποι που η πυγμαχία θα αλλάξει τη ζωή σου

Πέντε τρόποι που η πυγμαχία θα αλλάξει τη ζωή σου

Το Evolve MMA, ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια πολεμικών τεχνών στον κόσμο, περιγράφει πως η πυγμαχία θα αλλάξει την ζωή σου.

H πυγμαχία είναι κάτι παραπάνω από ένα σπορ. Όποιος έχει προπονηθεί καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεσαι απλά αντοχή και δύναμη αλλά κυρίως καρδιά! Δεν αρκεί να χτυπάς έναν σάκο ή τους στόχους.

Μια μάχη δύο πυγμάχων είναι μάχη καρδιάς ενάντια σε καρδιά και ποιος θα ξεπεράσει περισσότερο τα όρια του.

Το Evolve MMA, ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια πολεμικών τεχνών στον κόσμο, περιγράφει πως η πυγμαχία θα αλλάξει την ζωή σου.

1) Σε κάνει πιο ανθεκτικό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους

Ξέχωρα από την επιτυχημένη εκτέλεση των τεχνικών, θα είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής σου, και σωματικά και πνευματικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις την δύναμη να ξεπεράσεις όρια σου και να βγεις από την βόλεψη σου. Αυτή η δύναμη και η ανθεκτικότητα θα σε κάνει να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που σου ρίχνει η ζωή καθημερινά.

2) Σε μαθαίνει να συνεχίζεις παρά τις γροθιές που δέχεσαι

Η πυγμαχία σε μαθαίνει να προσαρμόζεσαι και εξελίσσεσαι ώστε να αλλάξεις για να αντιμετωπίσεις τα διαφορετικά μαχητικά στυλ των αντιπάλων. Στην προπόνηση και στο σπάρινγκ δεν θα φοβάσαι να δοκιμάσεις νέους συνδυασμούς και τεχνικές, ώστε να είσαι απρόβλεπτος στο ρινγκ. Μαθαίνεις να αντιμετωπίσεις ψύχραιμα το αναπάντεχο και να συνεχίζεις ότι και να σου συμβεί κάτι που σε βοηθάει να ωριμάσεις.

3) Σου μαθαίνει την αξία της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας

Αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να αφοσιωθείς και να δώσεις το 100% σου σε ότι και να κάνεις. Χωρίς προπόνηση, ασκήσεις και πολύ κόπο δεν θα πας μακριά στην πυγμαχία. Μαθαίνεις ότι είναι η σκληρή δουλειά που ξεχωρίζει τους καλούς από τους σπουδαίους. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό μάθημα στη ζωή.

4) Σου δίνει αυτοπεποίθηση

Πέρα από καλή γυμναστική, δυναμώνεις την αυτοπεποίθησή σου όσο βλέπεις τον εαυτό σου να προοδεύει. Σιγά σιγά, θα αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου αντί να σκέφτεσαι τις ανασφάλειες σου. Έτσι και αλλιώς, γιατί να περνάς τον χρόνο σου με αρνητικές σκέψεις όταν μπορείς να μετατρέψεις τις αδυναμίες σου σε όπλα!

5) Σε μαθαίνει να αποδέχεσαι ότι δεν είσαι τέλειος

Όταν ξεκινάς την πυγμαχία, συνειδητοποιείς ότι είναι ΟΚ να κουράζεσαι πριν τελειώσει η προπόνηση, ή ότι θα σου πάρει λίγο χρόνο να καταλάβεις μια τεχνική. Αυτό που μετράει είναι ότι δεν θα σταματήσεις να προσπαθείς και ότι θα βελτιώνεσαι έστω 1% κάθε μέρα. Μαθαίνεις ότι χωρίς τις ατέλειες μας δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερα από το να μένεις στάσιμος.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Αθηνά Ευμορφιάδη: Είναι το πιο σέξι κορμί στα μαχητικά αθλήματα
Τα πιο βάρβαρα soccer kicks που έχουν γίνει στις ΜΜΑ
Ο πιο τρομαχτικός συλλέκτης χρεών της Μεγ. Βρετανίας! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ