MMA

Πάμφτωχος στο Καμερούν, άστεγος στη Γαλλία, αστέρι στο UFC!

Πάμφτωχος στο Καμερούν, άστεγος στη Γαλλία, αστέρι στο UFC!

Η απίστευτη ιστορία του heavyweight μαχητή του UFC Francis Ngannou που μαγεμένος από τον κορυφαίο Iron Mike, άλλαξε τη ζωή του.

Η ιστορία του heavyweight μαχητή του UFC Francis Ngannou είναι συγκλονιστική. Ο Αφρικανός μαχητής γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καμερούν, μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο όπου ο μέσος πολίτης ζει με 3 δολλάρια την ημέρα.

Εκεί είδε για πρώτη φορά αγώνα του Mike Tyson και μαγεμένος από τον κορυφαίο Iron Mike μετανάστευσε στην Γαλλία με στόχο να γίνει πυγμάχος. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον ίδιο. Αντί για επιτυχία βρέθηκε άστεγος στους δρόμους του Παρισίου.

Σε έναν από αυτούς θα πετύχει μπροστά του ένα ΜΜΑ γυμναστήριο. Οι μικτές πολεμικές τέχνες σε κλουβί και με κανόνες UFC είναι σπάνιες στην Γαλλία και εκείνη την εποχή ήταν απαγορευμένες.

Ο Ngannou μπήκε στο γυμναστήριο και ρώτησε αν μπορούσε να προπονηθεί, ο προπονητής αφού τον τσέκαρε διέγνωσε το μεγάλο του ταλέντο και του έδωσε τον αρχικό εξοπλισμό για να ξεκινήσει προπονήσεις. Όταν ο μαχητής του ζήτησε να φυλάει τα πράγματα στο γυμναστήριο γιατί ήταν άστεγος, ο ίδιος προπονητής του επέτρεψε να μένει στο γυμναστήριο μέχρι να βγάλει κάποια χρήματα και να μπορεί να μείνει σε κάποιο σπίτι.

Χτες το βράδυ ο Ngannou πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του στο UFC σταματώντας τον Σέρβο Bojan Mihajlovic στον πρώτο γύρο. Αν και δεν ξέρουμε ακόμη την αμοιβή, μαζί με το win bonus, πρέπει να κέρδισε μικτά περίπου 30.000 $. Τι θα κάνει με αυτά; λογικά ότι έκανε με τα προηγούμενα λεφτά από το UFC.

Στον πρώτο του αγώνα έβγαλε 20.000 δολ. Με αυτά αγοράσε εξοπλισμό για ένα γυμναστήριο πολεμικών τεχνών και τους μαθητές του στο Καμερούν. Με την δεύτερη νίκη του έβγαλε 26.000 δολ. περίπου. Με αυτά αγόρασε ένα κτίριο στην πατρίδα του και στέγασε την σχολή πολεμικών τεχνών.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι έτοιμος να περάσει από όλους τους Heavyweights για να φτάσει στον στόχο του, την ζώνη.

«Είμαι εδώ για να μείνω. Δεν ήρθα για μια και δύο φορές» λέει ο ίδιος ενώ ο επόμενος αντίπαλος ίσως είναι ο Stefan Struve, μια σημαντική αύξηση του επιπέδου δυσκολίας αφού ο νεαρός Ολλανδός προέρχεται από μια δυνατή νίκη επί του Bigfoot

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Σοφία Κάργα θα σε κάνει να…βάλεις γάντια (ΦΩΤΟ)
Brye Anne Russillo: Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)
Η φοβερή ιστορία του Αϊδινιώτη σε ρινγκ, νύχτα και φυλακή!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ