MMA

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Mayweather!

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Mayweather!

O Floyd Mayweather ήταν ο νικητής στη "μάχη του αιώνα" στην πυγμαχία, επικρατώντας του Manny Pacquiao μετά τη συμπλήρωση 12 γύρων και ομόφωνη απόφαση των κριτών. 48-0 το ρεκόρ του!

Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στο χώρο της πυγμαχίας παραμένει ο Floyd Mayweather καθώς στην τιτανομαχία του με τον επίδοξο διεκδικητή του τίτλου Manny Pacquiao που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο "MGM Grand Garden Arena" του Λας Βέγκας αναδείχτηκε νικητής μετά από ομόφωνη απόφαση των κριτών.

Οι δύο πυγμάχοι έδωσαν μία τεράστια μάχη για 10 γύρους που δεν βρήκε κάποιον νικητή κατά τη διάρκειά τους ενώ μετά το τέλος ο Mayweather ήταν εκείνος που πανηγύρισε μετά από ομόφωνη απόφαση των κριτών (Moretti 118-110, Clement 116-112,Feldman 116-112).

Να σημειωθεί ότι με τη νίκη του αυτή ο Mayweather έχει πλέον το απίστευτο ρεκόρ 48 νίκες-0 ήττες με 26 ΚΟ και κυνηγάει τον Ρόκι Μαρτσιάνο που μετράει 49 νίκες και καμία ήττα στην τεράστια καριέρα του.

"Νόμιζα ότι κέρδισα τον αγώνα. Εκείνος (Floyd Mayweather) δεν έκανε τίποτα", δήλωσε ο Manny Pacquiao μετά την ανακοίνωση της απόφασης των κριτών.

Ο αγώνας

Ο Floyd Mayweather είχε από την αρχή το προβάδισμα με την γνωστή τακτική, χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο reach του για να κρατήσει επιτυχημένα τον Manny μακριά και όταν ο Φιλιππινέζος πλησιάζει ο Mayweather τον αγκαλιάζει με τον διαιτητή να το επιτρέπει ίσως περισσότερο από όσο έπρεπε. Ο floyd μοιάζει δύο κατηγορίες κιλών πάνω μπροστά στον Manny τώρα που έχουν πάρει τα υγρά τους πίσω μετά την ζύγιση.

Είχε κάποια επιτυχημένα χτυπήματα σκόρπια σε κάποιους γύρους ο Pacquiao αλλά ο Floyd κάνει εξαιρετική δουλειά στο να παίζει από απόσταση, χωρίς να ρισκάρει αλλά να χαλάει το παιχνίδι του αντιπάλου του.

O Μanny δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αλλάξει τον ρυθμό αλλά και ο Floyd δεν άνοιξε ποτέ το παιχνίδι του ούτε στο ελάχιστο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά χαίρομαι που δεν το πλήρωσα αυτό το παιχνίδι. Όπως είχε πει και ο Marquez πριν τον αγώνα "Του Floyd δεν του αρέσουν οι μάχες, θα αμυνθεί μέχρι τον 12ο γύρο και μετά θα κερδίσει".

Ενώ όλο το event είχε απίστευτο παλμό στην αρχή, στο τέλος το κλίμα είχε ξεφουσκώσει τελείως. Ο Manny δήλωσε ότι πίστεψε ότι κέρδισε τον αγώνα γιατί ο Floyd δεν έκανε τίποτα και απλά έτρεχε γύρω αλλά δεν φαίνεται να μοιραζόταν αυτή την άποψη κάποιος άλλος.

Η επικράτηση του Floyd Mayweather μέσα από tweets:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ